ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Νέα τετράδα υποψηφίων με Αναγνωσταρά

Τέσσερις νέους υποψήφιους για τον Δήμο Ναυπλιέων ανακοίνωσε η παράταξη του Παναγιώτη Αναγνωσταρά «Πρωτεύουσα Ξανά». Πρόκειται για τους  Νικόλαο Κολλιόπουλο, τον πρόεδρο της Ασίνης Βασίλη Γ. Χριστόπουλο, την αναισθησιολόγο Ερμοφίλη (Φίλης) Λαζαρίδου και τον τoν Δημήτρη Γκολέμη.

Οι τέσσερις νέοι υποψήφιοι αυτοπαρουσιάζονται ως εξής:

Νίκος Κολλιόπουλος

«Ονομάζομαι Νικόλαος Κολλιόπουλος, είμαι 28 ετών και μεγάλωσα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Το καλοκαίρι του 2013 αποφοίτησα με «Άριστα» από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και από τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018 πραγματοποίησα σπουδές διδακτορικού επιπέδου στο Ινστιτούτο Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχοντας λάβει υποτροφία από τη Βρετανική κυβέρνηση και από το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Το θέμα της διατριβής μου εστίαζε στην επίλυση προβλημάτων από τους κλάδους της Μαθηματικής Ανάλυσης και της σύγχρονης Θεωρίας Πιθανοτήτων, με εφαρμογές στη διαχείριση ρίσκων για την αντιμετώπιση μελλοντικών οικονομικών κρίσεων. Η εργασία μου βραβεύτηκε στις αρχές του 2018 από την εταιρεία G-Research, ως μια από τις καλύτερες στον κλάδο των Μαθηματικών των Χρηματοοικονομικών για το έτος 2017, ενώ ένα μεγάλο μέρος της έχει ήδη δημοσιευτεί στο γνωστό περιοδικό SIAM Journal on Financial Mathematics.

Ως φοιτητής είχα διακριθεί σε διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών, κατακτώντας 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια, ενώ τα τελευταία χρόνια είμαι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του παραρτήματος της στην Αργολίδα. Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά αφορά σε μεγάλο βαθμό τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω της υιοθέτησης διεθνώς αναγνωρισμένων μεθόδων, και της στήριξης και της καθοδήγησης των μαθητών της πόλης μας ανάλογα με τα ταλέντα και τις ανάγκες τους.

Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ανάπτυξη των εφαρμοσμένων επιστημών κατά τα διεθνή πρότυπα, η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Για παράδειγμα, είναι εφικτή η εισαγωγή πρωτοποριακών μεθόδων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, και η ανάπτυξη του επιστημονικού τουρισμού μέσω της οργάνωσης πανελλήνιων και διεθνών συνεδρίων. Τέλος, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η προώθηση της τέχνης και του αθλητισμού στην πόλη μας».

Βασίλης Χριστόπουλος

«Πριν λίγες ημέρες δήλωσα ότι αποχωρώ από το συνδιασμό του Δημήτρη Κωστούρου! Απογοητευμένος από το γεγονός ότι αν και οι συγχωριανοί μου με τίμησαν και με εξέλεξαν Πρόεδρο στην Ασίνη, δεν μπόρεσα να πείσω τον δήμαρχο μας να ενδιαφερθεί έστω και για τα βασικά που έχουμε ανάγκη.

Η αδιαφορία του με οδήγησε να επιλέξω έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι κάνει έργα και είναι δίπλα στον δημότη. Με τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά θα βαδίσουμε μαζί για να κάνουμε πράγματα που έχει ανάγκη η Ασίνη».

Ερμοφίλη Λαζαρίδου

Ονομάζομαι Ερμοφίλη (Φίλης) Λαζαρίδου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Τελείωσα το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ιατρική Σχολή. Ειδικότητα Αναισθησιολογίας έκανα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Από το 2003 έως και 2007 δούλεψα στο Metropolitan Hospital ως συνεργάτης αναισθησιολόγος για τρία χρόνια. Μετέπειτα στο ΚΑΤ ως επικουρική αναισθησιολόγος και έκανα εξειδίκευση στη Μ.ΕΘ.

Από το Φεβρουάριο το 2011 έως και σήμερα υπηρετώ στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου Επιμελήτρια Α’ Αναισθησιολόγος και υπεύθυνη του τμήματος.

Επέλεξα το Ναύπλιο ως τόπο εργασίας αλλά και μόνιμης εγκατάστασης μου,γιατί με εντυπωσίασε η φυσική του ομορφιά, η αίσθηση που σου δίνει ότι περπατάς στην ιστορία της πατρίδας μας και το γεγονός ότι εδώ μπορείς να έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής.

Θέλω λοιπόν να προσφέρω κ εγώ στον τόπο που επέλεξα για να ζήσω, μετέχοντας στο Δημοτικό μας συμβούλιο.

Δημήτρης Γκολέμης

Ονομάζομαι Δημήτρης Γκολέμης, πρώην τραπεζικό στέλεχος, με 20έτη υπηρεσία σε καταστήματα της πόλης μας, και με μεγάλη οικογενειακή συνεισφορά και παράδοση, στην εκπαίδευση στο νομό μας.