ΚοινωνίαΑρχείο

Αναβρασμός στους πυροσβέστες της Αργολίδας

Το Προεδρείο του Σωματείου Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας σε συνεργασία και με άλλα σωματεία πενταετών και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κλάδο, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων στην Αθήνα.

Επισκέφθηκαν αρχικά το Υπουργείο Ανασυγκρότησης όπου τους χορηγήθηκε ένα έγγραφο που ουσιαστικά έρχεται αντίθετο και παραβιάζει τον Νόμο 3938/11 που προβλέπει ότι στις 10/2/2017, οι 2375 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης πρέπει να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ. Μια διαδικασία που ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας μέχρι και τα τέλη Γενάρη του 2017 σε ερωτήσεις στην βουλή απαντούσε και έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η μονιμοποίηση θα γίνει κανονικά.
 

Ξαφνικά στις 2/2/2017 η κ. Γεροβασίλη με ένα έγγραφο ντροπή βάζει φρένο στην παραπάνω διαδικασία με το αιτιολογικό ότι έχουν προγραμματίσει τακτικές προσλήψεις του κράτους για το έτος 2017 και ότι στον εν λόγο προγραμματισμό δεν μπορούν να ενταχθούν οι 2375 ΠΠΥ που έχουν προσληφθεί με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου για πενταετή θητεία.

Συναντήσεις έγιναν και με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο της Ν.Δ., αρμόδιο για τα Σώματα Ασφαλείας, παρουσία και του Γιάννη Ανδριανού. Αφού έγινε ενημέρωση ο κ. Χαρακόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει ολοφάνερη παραβίαση του Νόμου και διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Δευτέρα 6/2 θα κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση υπογεγραμμένη από μια σειρά βουλευτές της Ν.Δ προς την κυβέρνηση.

Το σωματείο προειδοποιεί ότι εάν μέχρι την Τρίτη 7/2 δεν υπάρξει λύση του προβλήματος, την αμέσως επόμενη μέρα την Τετάρτη προγραμματίζεται πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα.