ΠολιτισμόςΑρχείο

Πολιτιστικά μαγειρέματα στην Αργολίδα

Για πρώτη φορά εκπρόσωποι από πολιτιστικούς φορείς της Αργολίδας συνευρέθηκαν σε έναν κοινό τόπο μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Μένει να δούμε αν θα βρουν και έναν κοινό τρόπο για να προβάλλουν το πολιτιστικό προϊόν του νομού προς τα έξω, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στον Φουγάρο και σε αυτή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, εκπρόσωποι των δημοτικών οργανισμών πολιτισμού, της Σχολής Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου και πολλών πολιτιστικών συλλόγων, σχημάτων και καλλιτεχνικών ομάδων της Αργολίδας.

«Σκοπός της συνάντησης αυτής ηταν να διατυπώσουμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά τις πολιτιστικές μας αναζητήσεις, με απώτερο στόχο οι καταγραφές που θα προκύψουν να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη το καλοκαίρι του 2017 σε ένα φεστιβάλ που θα αναδείξει το σπουδαιότερο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Με τη σειρά του ο Γιάννης Γκιόλας επισήμανε: «Είναι σημαντικό που ξεκινάει μια προσπάθεια καταγραφής των φορέων, ευρύτερης γνωριμίας του έργου τους και τελικά του συντονισμού των προσπαθειών , με στόχο τη συνεργασία στην παραγωγή πολιτισμού στο νομό μας , για τους ντόπιους αλλά και τους πολλούς επισκέπτες του».