ΕκδηλώσειςΑρχείο

«Ο θάνατός σου η ζωή μου» στο Άργος

Τελευταίο Σαββατοκύριακο για τις παραστάσεις του έργου «Ο θάνατός σου η ζωή μου», 1 και 2 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου Άργους. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ (ενήλικες) και 3 ευρώ (παιδικό-μαθητικό).

Το Σάββατο 1 Απριλίου θα δοθεί η επίσημη πρεμιέρα για τις θεατρικές ομάδες. Θα υπάρξουν προσκλήσεις και μειωμένα εισιτήρια για κάθε θεατρική ομάδα. Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: Κορινθία Τάκης Τσαρσιταλίδης 6977880471 και  Αργολίδα Αναστασία Καραμάνου 6932452522.

Η παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Άργους Μυκηνών είναι μια παραγωγή της ΚΕΔΑΜ. Την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Τάκης Τσαρσιταλίδης. Τη μουσική έχει γράψει ο Δ. Κελέσης. Τα κοστούμια έχει φτιάξει η Κ. Νταβίλη και τα σκηνικά η Ε. Ορφανού.

«…Αξίζει, αλήθεια, να πατήσει κανείς επί πτωμάτων για να επιτύχει το σκοπό του; Και είναι τελικά το χρήμα σημαντικότερο από μια καθαρή συνείδηση;…»

Το έργο γράφηκε το 1956 και είμαι μία από τις λιγότερες γνωστές κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου. Είναι μια κωμωδία ηθών που σκιαγραφεί της διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης  ύπαρξης, για να καταλήξει πως, σε ένα πόλεμο που χάνονται κάποιοι για να επιβιώσουν κάποιοι άλλοι, «λεβέντες είναι μόνο οι λιποτάκτες»… διαχρονική αξία!

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη δυο Αργείων του χώρου της τέχνης: του Μάνου Διαμαντή Μαέστρου της Δημοτικής Χορωδίας Άργους & του Μιχάλη Κουκουλομάτη Ηθοποιού του Θεάτρου και συνεργάτη του Δημοτικού θεάτρου στο Άργος.