ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αυτή τη φορά άνοιξαν οι πολύπαθες δημόσιες τουαλέτες στο Ναύπλιο, αλλά με αντίτιμο που ενοχλεί

Για μία ακόμα φορά έρχονται στο προσκήνιο οι δημόσιες τουαλέτες του Ναυπλίου. Αυτή τη φορά, όχι επειδή είναι κλειστές, αλλά επειδή λειτουργούν με αντίτιμο.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει το protothema, στις τουαλέτες που βρίσκονται στο λιμάνι, οι επισκέπτες πληρώνουν 2 ευρώ για να τις χρησιμοποιήσουν, χωρίς να παίρνουν απόδειξη. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα μια γυναίκα που βρίσκεται εκεί κάθεται με αυστηρό ύφος στην είσοδο και έχει απλωμένο το χέρι της απαγορεύοντάς τους την είσοδο .

Τονίζεται ακόμα ότι οι τουρίστες εξεπλάγησαν όταν συνειδητοποίησαν θα έπρεπε να πληρώσουν για να επισκεφτούν δημόσιες τουαλέτες. Όποιος ωστόσο φέρει αντίρρηση στο να καταβάλλει το αντίτυπο των 2 ευρώ, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δημόσιες τουαλέτες.

 

 

«Είναι ένα γκρουπ από την Κίνα. Τους έκανε αρνητική εντύπωση ότι στην μέση του λιμανιού και σε δημόσιες τουαλέτες έπρεπε να πληρώσουν προκειμένου να κάνουν την ανάγκη τους. Τους φάνηκε παράξενο.

Έχουν δει πολλά τα μάτια μου όλα αυτά τα χρόνια στην δουλειά. Αλλά τα τελευταία χρόνια της κρίσης βλέπω ότι ολοένα και περισσότερο όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους τουρίστες και να βγάλουν από την μύγα ξύγκι», αποκαλύπτει στο protothema.gr ο συνοδός τους γκρουπ.

Πάντως, να σημειωθεί ότι στο εξωτερικό συνηθίζεται να πληρώνει ο κόσμος για να επισκεφθεί τις τουαλέτες, ακόμα και καταστημάτων.


Προκαταρκτική εξέταση

Εντωμεταξύ, με ανακοίνωσή του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου έσπευσε να καταγγείλει το γεγονός, σημειώνοντας ότι η εν λόγω γυναίκα δεν είναι δημοτική υπάλληλος:

«Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα, ότι στην πόλη μας , στο Ναύπλιο, υπάρχει χρέωση για την χρήση δημοτικών τουαλετών κάνουμε σαφές ότι:

Οι Δημοτικές Τουαλέτες είναι δωρεάν, ουδέποτε ο Δήμος Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου καθόρισε οποιαδήποτε αντίτιμο για την χρήση δημοτικών τουαλετών. Η πράξη που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η εν λόγω κυρία καμία εργασιακή σχέση δεν έχει με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου και το Δήμο Ναυπλιέων. Το περιστατικό είναι απολύτως μεμονωμένο και το ΔΛΤΝ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων διέταξε ήδη προκαταρκτική εξέταση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ

Εδώ τουαλέτα, εκεί τουαλέτα, πού είναι η τουαλέτα στο Ναύπλιο;