ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιό θα είναι το μέλλον του νοσοκομείου;

Τον φόβο ότι η δρομολογημένη μετεστέγαση του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) στο νοσοκομείο Ναυπλίου θα υποβαθμίσει σταδιακά τη Νοσηλευτική Μονάδα από δευτεροβάθμιο όργανο παροχής υπηρεσιών σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι της Ν.Μ. Ναυπλίου κάνουν λόγο για χωροταξική ασφυξία και έλλειψη οικονομοτεχνικής μελέτης σχετικά με τη συστέγαση των δύο υπηρεσιών.

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου -καταληκτική ημερομηνία για τη μετεστέγαση του ΠΕΔΥ- στο προαύλιο του νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας (8:00 π.μ.) στην οποία οι εργαζόμενοι καλούν όλο τον λαό της Αργολίδας. 

Αντίθετα υπέρ της μετακόμισης του ΠΕΔΥ έχει εκφραστεί ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Πρωσοπικού ΙΚΑ Αργολίδας ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση του με έμψυχο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ανήσυχος και ο Δήμος Ναυπλιέων που συναντήθηκε το προπερασμένο Σάββατο με τους εργαζόμενους και πιέζει για την καλύτερη δυνατή λύση των προβλημάτων με μοναδικό στόχο την διατήρηση της ζωτικής λειτουργίας του νοσοκομείου. 

Το θέμα να θυμίσουμε πως πρώτος ανέδειξε ο Έντυπος Αναγνώστης με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στις 11 Μαϊου, το οποίο ξύπνησε φορείς για το μέλλον της Νοσηλευτικής Μονάδας του Ναυπλίου.