ΟικονομίαΑρχείο

Ιδέες για νέα επιχειρηματικά σχέδια από το Τολό

Τριάντα νέοι από την Ελλάδα, τη Λευκορωσία και τη Γερμανία βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Τολό για το διεθνές καλοκαιρινό πρόγραμμα «Europe is in da` HOUSE: Meet – Discover – Acting together». 

Το πρόγραμμα λήγει στις 16 του Ιούλη ενώ στις 14 του Ιούλη τα αποτελέσματα της κοινής εργασίας των παιδιών θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στο Βουλευτικό.

Κεντρικά θέματα όπως η κριτική του καπιταλισμού, η βιωσιμότητα και η κοινωνική επιχειρηματικότητα αναπτύχθηκαν εκτενώς από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου “Ewoca3”. Το θέμα με το οποίο καταπιάστηκαν οι νέοι από τον περασμένο Νοέμβριο είναι: «η οικονομική διάσταση της βιωσιμότητας»

Η κύρια ιδέα του προγράμματος στο Τολό είναι η ανάπτυξη και η εισαγωγή ιδεών για νέα επιχειρηματικά σχέδια, όπως για παράδειγμα νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η διαδικασία αυτή θα γίνει με την κατεύθυνση ειδικών στο χώρο και με την πραγματοποίηση διαφόρων εργαστηρίων τα οποία θα συνδυαστούν με “study visit” σε μικρές περιφερειακές και αγροτικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα Ewoca³ είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για οργανισμούς που ασχολούνται με τη νεολαία και υποστηρίζει τις διεθνείς ανταλλαγές νέων.