ΚοινωνίαΑρχείο

Μεγάλη απώλεια για την Αργολική κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών τη νύχτα της Δευτέρας ο Αργείος Γιάννης Ρηγόπουλος έπειτα από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Γιάννης Ρηγόπουλος ήταν ποιητής, δημοσιογράφος, εκδότης και βιβλιοπώλης

Ο εκλιπών ήταν εκδότης της Αργολικής εφημερίδας «Αναγέννηση» και από τους δημιουργούς του λογοτεχνικού περιοδικού «Ελλέβορος», ενώ παράλληλα είχε εκδώσει και ποιητικές συλλογές.

Για τον Γιάννη μίλησαν και συλληπήθηκαν, μεταξύ άλλων.

Μπάμπης Αντωνιάδης

«Λίγα λόγια αποχαιρετισμού για έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, που έφυγε από κοντά μας χθες, Δευτέρα 30/7/2017. Ο Γιάννης Ρηγόπουλος ήταν ο άνθρωπος -και ίσως ο ίδιος να μην το συνειδητοποίησε ποτέ- που ενέπνευσε και βοήθησε με την πολιτική του συμπεριφορά και στάση ζωής πολύ κόσμο στην Αργολίδα: Με το περιοδικό «Αναγέννηση», και τις εκδόσεις «Ελλεβορος» μια ξεχωριστή παρουσία στα εκδοτικά πράγματα του νομού. Με την προσπάθεια να βοηθά ανθρώπους να βλέπουν τη δική τους δημιουργία να εκδίδεται. Με την προσπάθεια καταγραφής της τοπικής ιστορίας. Με την καταγραφή της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης, σε πολύ δύσκολους καιρούς, μέσα από τις σελίδες της Αναγέννησης. Με τις ποιητικές του εκδόσεις. Η παρουσία του ήταν σημαντική, και όχι μόνο για την πόλη του Άργους. Να μην ξεχάσουμε και το βιβλιοπωλείο της Αναγέννησης . Ένας χώρος αναφοράς για πολλούς από την Αργολίδα. 

Ο Χιμαιροπλόκος δεν μένει πια εδώ, όπως γράφει ο αδελφός του.

Η κηδεία θα γίνει σήμερα, Τρίτη 1/8/2017, στις 5:00 μμ. Η σωρός θα βρίσκεται στον Ι.Ν. Αγίου Πέτρου στο Άργος και η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 6:00 μμ. Η ταφή θα γίνει στον Άγιο Βασίλειο».

Γιάννης Γκιόλας

«Με  πραγματική θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Γιάννη Ρηγόπουλου. Είναι μια οδυνηρή απώλεια για την οικογένεια του  αλλά και για την Αργολική κοινωνία γενικότερα που τον γνώρισε μέσα από τον Τύπο ( ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ) και την ποίηση.

Ο αγαπητός φίλος Γιάννης Ρηγόπουλος  υπηρέτησε με συνέπεια τις ιδέες του , τις αρχές  με τις οποίες πορεύτηκε στη ζωή του  και τίμησε τόσο την Αργολική δημοσιογραφία , όσο και τα  γράμματα καθώς υπήρξε ένας  πρωτοποριακός ποιητής .

Οι φίλοι του θα τον θυμούνται με αγάπη, με σεβασμό και θα κρατήσουν τις παρακαταθήκες που άφησε ο Γιάννης  μέσα από το έργο του  και τη στάση ζωής του.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους».

Γιάννης Μανιάτης

«Το Άργος του πνεύματος από χθες βράδυ έγινε φτωχότερο. Ο Γιάννης Ρηγόπουλος, από τους πιο σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους της πόλης μας, δεν είναι πια μαζί μας. Μας αφήνει, όμως, ως παρακαταθήκη την ποιητική του δημιουργία, την εκδοτική του παραγωγή και κυρίως την ανάμνηση από το “στέκι” του Άργος, που αποτέλεσε χώρο φιλοσοφικού, κοινωνιολογικού και πολιτικού προβληματισμού, σφραγισμένο από την ίδια τη στάση ζωής του. 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».