ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κωστούρος: Γιατί πήγαμε στην Αγία Πετρούπολη;

Θερμή υποδοχή συνάντησε στην Κροστάνδη αντιπροσωπεία του Δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλή τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο στο πλαίσιο του διμερούς «οδικού χάρτη» που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια του ελληνορωσικού συνεδρίου με θέμα «Σχέσεις Αγίας Πετρούπολης-Ελλάδας».

Επίσκεψη Κωστούρου στην Αγία Πετρούπολη

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων με ανάρτηση του στα social media, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πήγε στην Αγία Πετρούπολη, δίνοντας την εικόνα της επίσκεψής του εκεί: 

«Γιατί πήγαμε στην Αγία Πετρούπολη; Σίγουρα όχι μόνο επειδή μας κάλεσαν. 

Στην Αγία Πετρούπολη πήγαμε γιατί έχουμε κάτι να δείξουμε και να αναδείξουμε. Έχουμε έναν υπέροχο τόπο με πολυδιάστατες δυνατότητες σε πολλά επίπεδα. 

Πήγαμε εκπροσωπώντας τους ανθρώπους μας και τις δυνατότητές τους.

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει την ταύτιση με τον πρώτο Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και τον ασύγκριτο πολιτικό και ιδιωτικό του βίο. Οφείλει να το αναδείξει. 

Το Ναύπλιο και ο Δήμος Ναυπλιέων είναι ο απόλυτος τουριστικός προορισμός με όλες τις επιμέρους μορφές το εναλακτικού τουριστικού προϊόντος.

Η αδελφοποίηση με την Κροστάνδη είναι ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος. 

Η ανέγερση όμως του προσκυνηματικού ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού δημιουργεί την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στους δύο λαούς αφού συνδέει το δυνατότερο κοινό τους σημείο που είναι η ορθόδοξη πίστη. 

Συνεργασία – Επικοινωνία – Ενίσχυση- Ισότιμη σχέση- Αλληλοσεβασμός μέσα από τους δρόμους της εκπαίδευσης, των τεχνών, των εμπορικών και τουριστικών επαφών και των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι προσκλήσεις για επισκέψεις και ανταλλαγές προσωποποιούν έντονα πλέον τη διάθεση για τη δημιουργία στενότερων σχέσεων των δύο πλευρών».

Επίσκεψη Κωστούρου στην Αγία ΠετρούποληΕπίσκεψη Κωστούρου στην Αγία Πετρούπολη