ΠολιτικήΑρχείο

Που ψηφίζουμε για κεντροαριστερά στην Αργολίδα

Λιγότερο από μία εβδομάδα απέμεινε για να ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή αρχηγού του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου (8 το πρωί με 8 το βράδυ), 928 κάλπες θα στηθούν σε όλη τη χώρα και την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  δεύτερος γύρος, εκτός και αν ο νικητής συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων από τον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο. 

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες εκτός από ταυτότητα, θα χρειαστεί να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος. Με ευθύνη της Επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Υποψήφιοι Κεντροαριστεράς

Τα 7 εκλογικά τμήματα στην Αργολίδα:

ΔΗΜΟΣ AΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ AΡΓΟΥΣ
Εργατικό Κέντρο Άργους

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΔΕΑΣ
Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΚΕΠ Ναυπλίου, Δερβενακίων & Μπουμπουλίνας

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Δημαρχείο Λυγουριού

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΚΕΠ Κρανιδίου