ΡεπορτάζΑρχείο

Στο έλεος των μποφόρ τα παράλια του Ναυπλίου

Αναταραχή στους κατοίκους των παραλιακών περιοχών του Ναυπλίου έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τις 11 περίπου το βράδυ και που ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Στα Ίρια τα μανιασμένα κύματα απειλούν κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ στο Τολό ναυτικοί και ψαράδες είναι στο πόδι και προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους.

Ίρια αέρηδες

Αλλά και μέσα στο Ναύπλιο, γύρω από το πάρκο του ΟΣΕ, έχουν πέσει δύο δέντρα, και ένα ακόμα στην ανηφόρα για Αρβανιτιά, ενώ οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν γεμίσει με κλαδιά. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και τρία αυτοκίνητα τα οποία καταπλακώθηκαν από δέντρα που δεν άντεξαν στην ορμή του ανέμου. Στο λιμάνι έχουν αποκοληθεί μέχρι και πλάκες από τα πεζοδρόμια μπροστά από τις καφετέριες. Η πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή έχοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητα να μην θρηνήσουμε θύματα. 

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε παραλιακές περιοχές του Δήμου Άργους – Μυκηνών, όπως το Κιβέρι όπου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ψαρόβαρκες, οι Μύλοι όπου είχαμε πτώσεις δέντρων επί του δρόμου και η Νέα Κίος, αλλά και μέσα στο Άργος, όπου ο αέρας …τα πήρε και τα σήκωσε!

Με το φως της ημέρας θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς…

Ίρια αέρηδες

Photos: Αδριανός Καλλιάνος (Από Ίρια)