ΡεπορτάζΑρχείο

Δεν κλείνει το στρατόπεδο του Ναυπλίου αλλά υποβαθμίζεται

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο όλων των Κέντρων Εκπαίδευσης της επαρχίας εκτός της παραμεθορίου, και καναδυό ακόμα εξαιρέσεων.

Μέσα στα Κέντρα που θα καταργηθούν από τον Μάρτιο φέρεται να είναι και αυτό του Ναυπλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Α», τις οποίες σας μεταφέραμε από την πρώτη στιγμή, το στρατόπεδο σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης “ΣΠΕΝ” και σκαπανέων από την Αθήνα.

Υποβαθμίζεται το ΚΕΜΧ

Εν ολίγοις ο χώρος δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως στρατόπεδο αλλά ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων. Αυτό βέβαια συνιστά σημαντική υποβάθμιση αφού από τους 7.000 περίπου νεοσύλλεκτους που υποδεχόταν ανά έτος, μπορεί να πέσει και κάτω από 1.000 εκπαιδευόμενους μαζί με το μόνιμο προσωπικό.

Συνεπώς οι επιχειρήσεις απέναντι και γύρω από το στρατόπεδο θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αναζητήσουν και αλλού πελατεία.

Υποβαθμίζεται το στρατόπεδο του Ναυπλίου

Ένα άλλο θέμα προς συζήτηση είναι το αν και κατά πόσο κάποιες κτιριακές υποδομές που πλέον δεν θα είναι απαραίτητες για τις λιγοστές ανάγκες του στρατοπέδου, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κάτι άλλο που θα ωφελούσε το Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή.

Φαίνεται πάντως πως και το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας κοιτά πως να προχωρήσει στην υλοποίηση των όσων εδώ και χρόνια σχεδιάζει, με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος, χωρίς να έχει υπολογίσει αυτή την παράμετρο. 

Διαβάστε Επίσης:
Κλείνει τελικά το στρατόπεδο από τη Β’ ΕΣΣΟ;