Πανηγυρίζουν οι Συριζαίοι της Αργολίδας για τη συμφωνία στο Eurogroup
Η ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμφωνία που γραβάτωσε τον Τσίπρα. Η απόφαση του Eurogroup για το Ελληνικό χρέος επιδέχεται αρκετές ερμηνείες, πάντως οι Συριζαίοι πανηγυρίζουν, κάνοντας λόγο για μία ιστορική στιγμή για τη χώρα. Σίγουρα είναι τέτοια, θετική ή αρνητική ο χρόνος θα δείξει…
Όπως σημειώνει η ανακοίνωση:
«1. Η συμφωνία της 21ης Ιουνίου για το ελληνικό χρέος είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα και την Ευρ.Ενωση. Αυτή η διαπίστωση είναι κοινός τόπος σε όλο το φάσμα των πιο σοβαρών ΜΜΕ της ηπείρου.
Οπως κοινή είναι η εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι μια πρώτη υποχώρησηαπό την μέχρι τώρα άκαμπτη γερμανική γραμμή σ’αυτό το θέμα.
Δεν είμαστε σήμερα στο 2015, στον ασφυκτικό κλοιό του νεοφιλελεύθερου δογματισμού στην Ευρώπη.
Στο συσχετισμό δυνάμεων είναι πλέον εμφανείς οι ρωγμές στις χώρες του Νότου ( Γαλλιά,Ιταλία,κυβερνήσεις με στήριξη της Αριστεράς σε Πορτογαλία και Ισπανία).
Απ’αυτή τη χαραμάδα πέρασε η συμφωνία της 21ης Ιουνίου.
2. Για την Ελλάδα,αυτή η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο της εξόδου από την αποπνικτική μνημονιακή επιτροπεία, μια σκοτεινή εποχή που άφησε πίσω της μια τεράστια κοινωνική και ανθρώπινη καταστροφή.
Στο νέο πλαίσιο που διαγράφεται, η χώρα έχει πλέον ευρύτερο περιθώριο αυτονομίας στη χάραξη πολιτικών που στοχεύουν σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση με κοινωνικό πρόσημο, ώστε να διορθωθούν οι κατάφωρες αδικίες που έπληξαν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.
Σ’αυτό το πεδίο θα κριθεί τελικά η διακυβέρνηση της Αριστεράς.
3. Βρισκόμαστε τώρα σ’ενα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπροστά σ’ενα οξύ πολτικό δίλημμα.
Ποιόν θα εμπιστευτεί ο λαός να οδηγήσει τη χώρα στη νέα περίοδο που ανοίγεται σήμερα ;
Τις δυνάμεις της ολιγαρχίας,που είναι υπεύθυνες για τη κρίση, επωφελήθηκαν κραυγαλέα απ’αυτήν, και τώρα ζητάνε τη παλινόρθωση του παλιού συστήματος εξουσίας του 2014, υπό τη σημαία της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης ;
H ένα νέο – υπό διαμόρφωση – πολιτικό και κοινωνικό συνασπισμό, που θα εκφράσει σ’ενα συνεκτικό πρόγραμμα τις ανάγκες και προσδοκίες μιας πλειοψηφικής συμμαχίας των λαικών και μεσαίων στρωμάτων, υπό τη σημαία των οικουμενικών αξιών του Διαφωτισμού;»