ΠολιτισμόςΑρχείο

Βραβεύτηκε το μικρό κοριτσάκι με τη μεγάλη ταινία

Η ταινία YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου βραβεύτηκε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ιεράπετρας με το 3ο Βραβείο Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Τζούλια Σπυροπούλου
Η Τζούλια Σπυροπούλου 

Πρόκειται για την ταινία που παρουσιάζει την ιστορία της Ασπασίας Μπόγρη από το Άργος, μετά την απόπειρα δολοφονίας της από τον πατέρα της όταν ήταν μόλις 17 χρόνων.

YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου

Έπειτα από 1420 ταινίες που στάλθηκαν στο Φεστιβάλ, επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό 150 ταινίες από την Ελλάδα και 98 χώρες του εξωτερικού. Από αυτές, βραβεύτηκαν 10 ταινίες περίπου.

YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου

Φέτος, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας είναι αφιερωμένο στην ισότητα των δύο φύλων και κυρίως στην υποστήριξη των γυναικών.

Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από τον κοινωνικό και σεξιστικό ρατσισμό, η πολυβραβευμένη Τζούλια Σπυροπούλου έχει επιτυχώς ενταχθεί στον χώρο του κινηματογράφου, έναν τομέα κυρίως ανδροκρατούμενο. 

YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου

Με αυτό το βραβείο η Τζούλια μας αποδεικνύει πώς ένα “μικρό κοριτσάκι” μπορεί να δημιουργήσει επιτυχώς ένα ντοκιμαντέρ με τόσο “μεγάλο θέμα”:  Για την Ασπασία, το “μικρό κοριτσάκι” που με 99% αναπηρία μας έχει διδάξει θάρρος με το μεγάλο κουράγιο της.

Ας δώσουμε, λοιπόν, σε αυτά τα “μικρά κοριτσάκια” το σεβασμό που διεκδικούν. 

YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου

Να σημειωθεί ότι χορηγός επικοινωνίας της ταινίας YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου είναι το anagnostis.org

YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου

Φέτος, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας ήταν αφιερωμένο στην ισότητα των δύο φύλων, με αναφορές στην εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, ώστε τόσο νομικά, όσο και ουσιαστικά να έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Αυτή η ισότητα των δυο φύλων προϋποθέτει την ίση κοινωνική θέση των ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο, την δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και σηματοδοτεί την χειραφέτηση και “απελευθέρωση” μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διεκπεραιώσει η γυναίκα στη σύγχρονη εποχή (σύζυγος – μητέρα – εργαζόμενη – νοικοκυρά – ερωμένη). 

YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου
Μετά την Ιεράπετρα, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει και στην υπόλοιπη Κρήτη, στην Αθήνα, καθώς και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Στη συνέχεια θα ανοίξει τα πανιά του, όπως κάθε χρόνο για άλλες Χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

YUBI της Τζούλιας Σπυροπούλου