ΚοινωνίαΑρχείο

7 τάξεις υποδοχής ΖΕΠ στην Αργολίδα

Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση που αφορά την ένταξη σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, όπου θα μπορούν να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ, που απευθύνονται σε μαθητές από υποβαθμισμένες περιοχές με στόχο την κοινωνικοποίησή τους.

Στην Αργολίδα σύμφωνα με την απόφαση για την σχολική χρονιά 2018 2019 συμμετέχουν το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας, το Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου, το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου, το Δημοτικό Σχολείο Τολού, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Άργους και το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου.

Ως Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π.) χαρακτηρίζονται περιοχές οικονομικά και κοινωνικά υποβαθμισμένες. Στις ζώνες αυτές εντάσσονται το/τα νηπιαγωγείο/α, το/τα δημοτικό/ά και το γυμνάσιο της περιοχής, οι φορείς των οποίων συνεργάζονται στενά και εκπονούν κοινά προγράμματα προς την κατεύθυνση της ομαλής κοινωνικοποίησης των μαθητών.

Στα σχολεία που είναι ενταγμένα στις Ζ.Ε.Π. προσφέρονται μια σειρά από επιπρόσθετα μέτρα που, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνουν τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, την παροχή ενισχυτικού χρόνου διδασκαλίας, τη δωρεάν παροχή προγεύματος σε όλους τους μαθητές, καθώς και διάφορα άλλα μέτρα που αναπτύσσονται με πρωτοβουλία της σχολικής μονάδας και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.