ΚοινωνίαΑρχείο

Μπάτε σκύλοι αλέστε στο νοσοκομείο Ναυπλίου

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, κατήγγειλε την βίαιη επίθεση σε εφημερεύοντα ιατρό και προσωπικό της Μονάδας, από προσερχόμενους στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, προκαλώντας του σωματικές βλάβες και απευθύνοντας συγχρόνως εναντίον του απειλητικές και εξυβριστικές φράσεις.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν πως η πράξη αυτή ήταν αποτέλεσμα άγνοιας του κόσμου, ότι το προσωπικό δεν είναι επαρκές.

Επιπλέον επισημαίνουν, πως η υποστελέχωση σε ειδικευμένους γιατρούς και η παντελής έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, φέρνουν σε απόγνωση το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται το προσωπικό σε αλλότρια καθήκοντα, μειώνοντας έτσι την ταχύτητα εξυπηρέτησής τους.

Για το θέμα αυτό υπήρξε παρέμβαση από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, καλώντας τον να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που καταγγέλλει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.    

Όπως τονίζεται στο κείμενο που απέστειλε ο βουλευτής προς τον αρμόδιο υπουργό, για να αποτραπούν αυτά τα φαινόμενα, απαιτούν:

  1. Επαρκή στελέχωση με προσωπικό στα εξωτερικά ιατρεία, κατά τις εφημερίες
  2. Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, για το περιστατικό της επίθεσης
  3. Καλύτερη φύλαξη της Μονάδας, με επιχειρησιακό σχέδιο, σε συνεργασία με την Αστυνομία
  4. Πειστικές απαντήσεις και άμεση επίλυση των σοβαρών τους προβλημάτων

Κατόπιν τούτων, ο κ. Μανιάτης καλεί τους αρμοδίους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των εργαζομένων της Μονάδας και να βρεθεί έμπρακτη λύση στο πρόβλημα της στελέχωσής τους.