Ανεξάρτητος πλέον ο Μπακέας: «H δημοτική αρχή κινείται σε σωστό προσανατολισμό»

Δεν τα βρήκε ούτε με την παράταξη Αναγνωσταρά ο Δημήτρης Μπακέας, ο οποίος είχε αποχωρήσει λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές από την παράταξη Κωστούρου και τώρα ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό «Πρωτεύουσα Ξανά» με τον οποίο εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων, με επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους, ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά» του Παναγιώτη Αναγνωσταρά για πολιτικούς λόγους.

Ο κ. Μπακέας, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου «Επόμενη Μέρα», έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συνείδηση του και η ιδεολογία του δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης που έχει εκλεγεί. Επίσης, επισημαίνει ότι οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής κινούνται σε σωστό προσανατολισμό και γι’ αυτό το λόγο έχει ψηφίσει θετικά μεγάλο ποσοστό των θεμάτων στα δημοτικά συμβούλια.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης Μπακέα:

«Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να αποχωρήσω από την Δημοτική παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ με την οποία αναδείχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές τις 26ης Μαϊου 2019 του Δήμου Ναυπλιέων.

Από εδώ και στο εξής στο Δημοτικό Συμβούλιο θα λειτουργό ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, παραμένοντας ενεργός και μάχιμος με διαρκή παρουσίασε ότι αφορά τα προβλήματα του τάσου μας.

Η συνείδηση μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης που έχω εκλεγεί.

Κάνω λοιπόν σαφές ότι από την θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό του Δήμου και τα συμφέροντα των Δημοτών.

Πιστεύω οτι οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής κινούνται σε σωστό προσανατολισμό και αυτό το αναφέρω γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των θεμάτων που έρχονται στα Δημοτικά Συμβούλια και στα Νομικά Πρόσωπα που συμμετάσχω ψηφίζω θετικά κάτι που θεωρώ σωστό, γιατί σε όποια θέση και αν σε έχουν κατατάξει οι συνδημότες σου, πρέπει όλοι να στηρίζουμε το σωστά για το καλό του Δήμου μας.

Αυτό πράττω έτσι και αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος.

Έτσι σήμερα ενώπιον του σώματος δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Το τι θα πράξω στο μέλλον είναι πολύ νωρίς για να το αποφασίσω.

Είμαι πεπεισμένος ότι πράττω αυτό που η συνείδηση μου επιτάσσει».