ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιος έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα μετά το περιστατικό στο θέατρο της Επιδαύρου;

Επιστολή αναγνώστη σχετικά με το ρεπορτάζ του anagnostis.org για την εισβολή αγέλης αδέσποτων σκύλων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, εικόνες τριτοκοσμικές, καθώς τέθηκαν σε κίνδυνο τουρίστες που ξεναγούνταν εκείνη την ώρα στον αρχαιολογικό χώρο.

Όπως σημειώνεται στην σχετική τοποθέτηση:

«Ποιος άραγε έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα και ειδικότερα μετά το περιστατικό στο θέατρο της Επιδαύρου; Μα φυσικά ο δήμος είναι υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο. Ο οποίος νόμος όμως δεν εφαρμόζεται καθώς οι δήμοι της Αργολίδας δεν έχουν φροντίσει να έχουν ούτε τις βασικές δομές φιλοξενίας.

Τεράστια ευθύνη όμως για αυτό έχουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής που όχι μόνο δεν θέλουν τα καταφύγια αλλά τα αντιπαλεύουν κιόλας μανιωδώς με σκοπό να μην δημιουργηθούν. Τι κάνουν όμως αντί αυτού; Βρίσκουν σκυλιά και τα μαζεύουν όπως όλοι γνωρίζουμε και μετά τα στοιβάζουν στα σπίτια τους αφού δεν έχουν που να τα πάνε εφόσον δεν υπάρχουν καταφύγια για τα αδέσποτα και λόγω της διαφωνίας των φιλοζωικών συλλόγων με την δημιουργία τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος αφού τα ζώα στοιβάζονται στα σπίτια «φιλόζωων» και στα κτηνιατρεία στα οποία οι φιλόζωοι μονίμως χρωστάνε αφού δεν έχουν να πληρώσουν.

Σαν πολίτης δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί όταν αυτοί οι «φιλόζωοι» κατά τα άλλα άνθρωποι δεν απαιτούν από τον δήμο να κάνει την δουλειά του που είναι να πάει στο σημείο που βρίσκεται το σκυλί και να το μεταφέρει στον κτηνίατρο για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις με σκοπό φυσικά την περίθαλψη του κάθε αδέσποτου ζώου.

Τι κάνουν όμως αντί αυτού; Τα παίρνουν μόνοι τους και τα πάνε στον κτηνίατρο και όταν έρθει ή ώρα της πληρωμής βγαίνουν και κάνουν αναρτήσεις στα social media ζητώντας από φάρμακα για τα σκυλιά και τα γατιά που τα έχουν ανάγκη, μέχρι και χρήματα για να πληρώσουν τους κτηνιάτρους αντί να απευθυνθούν στους δήμους που είναι και οι πλέον αρμόδιοι σύμφωνα με τον νόμο αναγκάζοντάς τους κιόλας έτσι να κάνουν την δουλειά τους.

Στην περιοχή του θεάτρου της Επιδαύρου βρίσκονται συνολικά 17 αδέσποτα σκυλιά που έχουν σχηματίσει αγέλη και φυσικά οι φιλοζωικοί σύλλογοι δεν έχουν πει λέξη για το περιστατικό μέχρι στιγμής βέβαια, αν και δεν είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να που κάτι. Ο δήμος Επιδαύρου έχει την κύρια ευθύνη να βγει και να ζητήσει συγγνώμη από τους τουρίστες για το συγκεκριμένο περιστατικό και φυσικά να περισυλλέξει τα σκυλιά αφού όπως όλοι είδαμε και στο βίντεο που έχει δημοσιευθεί ότι είναι επικίνδυνα».

Μια σκέψη για το “Ποιος έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα μετά το περιστατικό στο θέατρο της Επιδαύρου;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.