ΡεπορτάζΑρχείο

Νέα δεδομένα για την άγρια δολοφονία στο Σχοινοχώρι: Απομακρύνεται το σενάριο της ληστείας

Μία στυγερή δολοφονία αναστάτωσε σήμερα το Σχοινοχώρι Άργους. Ένας 52χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος, κάτω από το κρεβάτι του σπιτιού του. Τον εντόπισε ο αδελφός του που του πήγαινε φαγητό μαζί με άλλο ένα άτομο.

Ο άτυχος άνδρας ήταν χτυπημένος θανάσιμα με αμβλύ αντικείμενο στο πρόσωπο. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο δράστης ή οι δράστες μαχαίρωσαν τρεις φορές τον άτυχο άνδρα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Αρχικά πιθανότερο κίνητρο θεωρήθηκε η ληστεία, όμως τα δεδομένα φαίνεται να ανατρέπονται.

Οι έρευνες της αστυνομίας σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες στρέφονται στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος καθώς κάποια κομμάτια του παζλ δεν φαίνεται να ταιριάζουν με το σενάριο της ληστείας.

Στο σημείο του εγκλήματος βρίσκεται κλιμάκιο της σήμανσης από το τμήμα ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. Το σπίτι βρέθηκε άνω κάτω αλλά οι αστυνομικοί εξετάζουν με προσοχή το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια κίνηση που αποκλειστικό στόχο θα είχε τον αποπροσανατολισμό της έρευνας. Οι δράστες δηλαδή να το έκαναν να μοιάζει με ληστεία για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής για το έγκλημα στο Σχοινοχώρι

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι δεν αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις, ούτε είχαν διαπιστώσει κάτι περίεργο τις τελευταίες μέρες. Άκουσαν τις φωνές του αδερφού του και όταν βγήκαν από τα σπίτια τους, έμαθαν αυτό που είχε συμβεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ διέμενε μόνος του σε απόμερο μέρος του χωριού.

Ο κοινοτάρχης του Σχοινοχωρίου Νίκος Σκλαβούνος μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε πως «Πριν από ένα χρόνο είχε γίνει ξανά ληστεία στο σπίτι, για να βουτήξουν τη σύνταξη του 52χρονου. Τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδερφός του. Ο ταχυδρόμος τα έδινε σε εκείνον. Του έδιναν μια μικρή σύνταξη για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και πριν από ένα χρόνο, τον χτύπησαν και του τα πήραν. Από εκείνο το σημείο και μετά τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδερφός του, που του πήγαινε τσιγάρα και φαγητό»

«Το παιδί έμενε με τους γονείς του αλλά όταν πέθαναν έμεινε μόνο, κλεισμένο στον εαυτό του» προσθέτει ο κοινοτάρχης.