ΠολιτικήΑρχείο

Τι κρύβει η σύγκρουση μεγατόνων στη ΝΟΔΕ που φέρνει ορυμαγδό παραιτήσεων

Ορυμαγδό παραιτήσεων φέρνει η τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αργολίδας με θέμα την στήριξη υποψηφίων δημάρχων που θα στηριχθούν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Η θεωρούμενη από μερίδα μελών καθεστωτική νοοτροπία του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, συμπλήρωσε το παζλ με το θέμα ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του anagnostis.org οι φωνές μεταξύ των μελών ακούστηκαν αρκετά τετράγωνα μακριά, όταν έφτασε η συζήτηση στο τί θα πράξει η Νέα Δημοκρατία στο δήμο Άργους – Μυκηνών. 

Η διαφωνία με την αποδιδόμενη καθεστωτική, απολυταρχική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προέδρου και ορισμένων μελών της ΝΟΔΕ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε αρχικά στις παραιτήσεις των Σπύρου Στείρη και Παντελή Ρουμελιώτη, για να ακολουθήσει η παραίτηση της Μαρίας Ζέρβα. Οι παραιτήσεις έγιναν από τις θέσεις ευθύνης των παραπάνω και όχι από μέλη της ΝΟΔΕ, πράγμα που σηματοδοτεί ότι παραμένουν στο κομματικό όργανο και ότι πιθανόν θα υπάρξει και συνέχεια. 

Αρχικά, προτάθηκε από κάποια μέλη η στήριξη του νυν Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου. Όμως όταν έφτασε η σειρά άλλων μελών να τοποθετηθούν και άρχισαν να λένε ότι δεν μπορούν να στηρίξουν τον νυν δήμαρχο που έχει διαγραφεί από το κόμμα, ρίχνοντας άλλα ονόματα στο τραπέζι, τότε δημιουργήθηκε ένταση. 

Τη στιγμή δε, που ο παραιτηθείς στη συνέχεια από τη θέση του υπεύθυνου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Παντελής Ρουμελιώτης, πρότεινε να στηριχτεί ως υποψήφιος δήμαρχος ο Βασίλης Σιδέρης, ξεκίνησε ο καυγάς από μέλη υποστηρικτές της στήριξης Καμπόσου. Στη συνέχεια έπεσαν στο τραπέζι και άλλα ονόματα, όπως αυτό της Ελένης Παναγιωτοπούλου, Γιάννη Μαλτέζου κλπ, και η άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στερείται ικανών στελεχών που θα μπορούσαν να τεθούν επικεφαλείς ενός ψηφοδελτίου στο δήμο Άργους – Μυκηνών.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη που διαφωνούν, θεωρούν ότι ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης προσπαθεί να στηρίξει με κάθε τρόπο τον Δημήτρη Καμπόσο. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η συζήτηση περιστράφηκε στο θέμα της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια, ο κος Σχοινοχωρίτης φέρεται να εκδήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Νίκα που αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προλαβαίνοντας προφανώς άλλες υποψηφιότητες που βλέπουν την θέση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία του anagnostis.org το βράδυ της Τετάρτης, ο δήμαρχος Καλαμάτας και προς ανακοίνωση υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας βρισκόταν στο Άργος και συναντήθηκε στο σπίτι του κου Σχοινοχωρίτη με τον ίδιο και μερικά από τα στελέχη της ΝΟΔΕ.

Πάντως, τελική πρόταση προς τα κεντρικά του κόμματος δεν υπήρξε και η συνεδρίαση έληξε με την υπόσχεση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Σχοινοχωρίτη ότι θα σταλούν στο κόμμα όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν.

Τί έγινε όμως και οι παραιτηθέντες στρέφονται ευθέως κατά του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, κατηγορώντας τον ότι κινείται μόνος του χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις των υπόλοιπων μελών και ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία συνεργασίας;

Η δήλωση της Μαρίας Ζέρβα ότι έγινε «μάρτυρας προσπάθειας χειραγώγησης του οργάνου από τον πρόεδρο και επιβολής αποκλειστικά της προσωπικής του άποψης», και ότι «δεν θα χρησιµοποιήσει τη ΝΟΔΕ κανείς ως άρµα για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συµφερόντων» κρύβει πολλά.