ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί ξαναδιακόπτει το ΚΤΕΛ τη μεταφορά των μαθητών στην Αργολίδα

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς το ΚΤΕΛ Αργολίδας ανακοίνωσε σήμερα πως από την Δευτέρα διακόπτει τα μαθητικά δρομολόγια και προσανατολίζεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας δεν κατάφερε να τηρήσει τις υποσχέσεις της προς την εταιρεία και έτσι οδηγούμαστε και πάλι σε αδιέξοδο, αφού ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και οι μεταφορείς παραμένουν απλήρωτοι, έχοντας πιστέψει μόνο σε προφορικές υποσχέσεις

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, όπου πάλι δεν εκτελούνταν δρομολόγια, είχε επικρατήσει αναβρασμός στη μαθητική κοινότητα, και τότε χρειάστηκε η παρέμβαση προσωπικά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για να σώσει την κατάσταση, που δεν είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η τοπική Περιφερειακή Ενότητα. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΤΕΛ Αργολίδας σημειώνεται:

«Η Εταιρεία μας επί πολλά έτη ανελάμβανε το δύσκολο και υπεύθυνο έργο της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Παρόλο που στον πρόσφατο διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 δε συμμετείχαμε λόγω του ασύμφορα χαμηλού ποσού, εμείς ήμαστε εκείνοι που πρώτα από όλους επιστήσαμε την προσοχή του κοινού στο διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε καθώς η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει σύμβαση μεταφοράς της Περιφέρειας με καμία εταιρεία. Αρκετές ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπήρξε μία φωτογραφική νομοθετική διάταξη, κενή ουσιαστικού και νομικού περιεχομένου, η οποία παρέτεινε την ήδη λελυμένη προηγούμενη σύμβαση, μέχρι το τέλος τον έτους (2018).

Παρά ταύτα, εμείς δείξαμε για άλλη μία φορά καλή θέληση και πεισθήκαμε από τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας ότι Θα ελάμβανε υπόψη όλες τις παραμέτρους όπως αυτές τίθενται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και έτσι η κοστολόγηση των δρομολογίων θα γινόταν όπως ακριβώς προβλέπει ο Νόμος, δηλαδή υπολογίζοντας τα χιλιόμετρα εντός αστικού κύκλου, σε χωματόδρομο με μεγάλη ή μικρή κλίση κ.ο.κ.. Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες συνοδευομένων από υπαλλήλους της Περιφέρειας και μας ενημέρωσαν ότι συνιστούν επιτροπή κοστολόγησης των δρομολογίων, ώστε να καταλήξουν στη σύννομη, ακριβή και δίκαιη κοστολόγηση των δρομολογίων του έργου.

Το έργο της μελέτης το ανέθεσαν σε ιδιώτη μελετητή, ο οποίος παρέδωσε τη μελέτη εγκαίρως. Για λόγους όμως που δεν κατανοούμε, τη μελέτη αυτή δεν μας παρέδωσε ποτέ η Περιφέρεια, ενώ μέχρι σήμερα δεν εισήχθη ατην Οικονομική Επιτροπή, ώστε να διακηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών.

Εμείς από την άλλη, συρόμαστε τόσο καιρό να μεταφέρουμε τους μαθητές απλήρωτοι, χωρίς γραπτή συμφωνία, Χωρίς καμία εξασφάλιση της περιουσίας μας και από την άλλη αντιμετωπίζουμε μία έλλειψη κατανόησης και ειλικρίνειας από πλευράς της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας.

Τα ανωτέρω τα επισημάναμε με απανωτές επιστολές και διαμαρτυρίες μας προς την Περιφέρεια και τις Υπηρεσίες για να φτάσουμε να μας περάσουν με maiΙ ένα ανυπόγραφο έγγραφο όπου υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις από όσα είχαν προβλεφθεί στη μελέτη αλλά και από όσα προβλέπονταν στα δρομολόγια άλλων νομών.

Μετά ταύτα, επειδή πλέον έχουμε φτάσει σε σημεία πλήρους αδυναμίας όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας αλλά ακόμη και να βάλουμε καύσιμα στα λεωφορεία μας για να τα κινήσουμε, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ τη μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία τους από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, εξ υπαιτιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας».