ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η αναμενόμενη υποψηφιότητα Κρανιά, ο Αναγνωσταράς, ο Κωστούρος και ο Σαλεσιώτης

Θέμα συζήτησης έχει γίνει στο Ναύπλιο το δημοσίευμα του anagnostis.org που αποκάλυψε έγκυρες πληροφορίες για την αναμενόμενη οριστική απόφαση Κρανιά, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει ή όχι αν τελικά θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Ποιά όμως είναι η θέση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, που έχει δηλώσει εδώ και μήνες ότι θα επιδιώξει να επανέλθει στα δημοτικά του Ναυπλίου; Ο κος Αναγνωσταράς μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει βέβαια κάποια δημόσια δήλωση, όμως πληροφορίες λένε ότι χαράσσει γραμμή άμυνας και σύντομα θα τοποθετηθεί. Πρόβλημα προφανώς για αυτόν είναι παράγοντες που βρίσκονταν μέχρι πρότινος δίπλα του και οι οποίοι έχουν αρχίσει -σύμφωνα με πληροφορίες- να γέρνουν προς την πλευρά του Κρανιά.

Ανάλογο πρόβλημα φαίνεται να έχει και ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος μπορεί να μην προέρχεται πολιτικά από τη Νέα Δημοκρατία, όμως είναι γνωστό ότι υποστηρίχτηκε από μεγάλη μερίδα νεοδημοκρατών ψηφοφόρων στις προηγούμενες εκλογές και μάλιστα με τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η γραμμή άμυνας του Δημήτρη Κωστούρου φάνηκε ήδη από χθεσινό απογευματινό δημοσιεύμα σε τοπικό ιστότοπο (δείτε την ανακοίνωση του εδώ) ότι προσχωρεί στο δημοτικό του συνδυασμό ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Βασιλόπουλος, που είχε εκλεγεί με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο, ο οποίος όπως έγραψε από προχθές ο anagnostis.org δεν θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο σε αυτές τις εκλογές. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κος Βασιλόπουλος, όταν αποχώρισε από την δημαρχεία ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, επιχείρησε να γίνει δήμαρχος χωρίς να τα καταφέρει, μία θέση την οποία κατέλαβε τότε ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος. Έκτοτε προσχώρησε στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Γραμματικόπουλου, ωστόσο τώρα πήρε την απόφαση να επιστρέψει και πάλι στο πλευρό του Κωστούρου.

Αν πάρει την τελική του απόφαση ο Δημήτρης Κρανιάς να είναι υποψήφιος δήμαρχος και καταφέρει να έχει με το μέρος του το κόμμα του, στο οποίο είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, τότε τα πράγματα περιπλέκονται και για τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά, αλλά και για τον Δημήτρη Κωστούρο, μιας και μέχρι τώρα, στα δημοτικά του Ναυπλίου η Νέα Δημοκρατία ήταν κατακερματισμένη.

Αν υπολογίσει μάλιστα κανείς και την όποια δυναμική του έτερου υποψηφίου δημάρχου Ναυπλιέων Τάσου Σαλεσιώτη, που χωρίς την υποψηφιότητα Κρανιά θα αντλούσε ψήφους, εκτός από ένα κομμάτι του ΣΎΡΙΖΑ και από κάποιους εναπομείναντες Πασόκους, αλλά και από μερικούς Νεοδημοκράτες, λόγω προσωπικών σχέσεων, αλλά και λόγω της θητείας του ως νομάρχης Αργολίδας, τότε τί μένει;

Όπως και νάχει, το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για την δημιουργία συμμαχιών σε όλα τα στρατόπεδα, και αυτό θα είναι το σημείο – κλειδί, που θα καθορίσει, αφενός ποιοί θα καταλήξουν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο και βέβαια ποια θα είναι η πολιτική που θα χαράξουν στην προεκλογική περίοδο, η οποία φαίνεται ότι θα είναι θερμή στο Ναύπλιο.