ΠολιτικήΑρχείο

Γιατί χαρακτηρίζεται «σκοτεινό» το έργο ανέγερσης κτηρίου για το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας, στο ίδιο μήκος κύματος με τον υποψήφιό της για την Περιφέρεια Θ. Πετράκο, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην ανέγερση κτηρίου με το ποσό του 1.500.000 ευρώ για το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Σε προεκλογικό ντελίριο ο κ. Τατούλης μοιράζει αφειδώς Δημόσιο χρήμα και Δημόσια περιουσία, καταπατώντας κανόνες, νόμους  και αποφάσεις, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Κωστούρο και με τις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η περίπτωση της χρηματοδότησης του Κτιρίου του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου πέρα από σκανδαλώδης για το μέγεθος του κτιρίου και για το ποσό (1.500.000 ευρώ) είναι και παράνομη.

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας απαιτεί την άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αδειοδότηση αυτού του “σκοτεινού” έργου.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως δίνεται άδεια ανέγερσης κτιρίου σε αρχαιολογικό χώρο! 

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως επιτρέπει η Εφορεία Αρχαιοτήτων την ανέγερση κτιρίου στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, όταν τόσες άλλες περιπτώσεις έχουν μπλοκαριστεί!

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενώ ο Δήμος Ναυπλιέων έχει και χώρους και υποχρέωση να παρέχει υποστήριξη στους πληττόμενους συμπολίτες μας.

Μπορούμε να κατανοήσουμε το γιατί γίνεται και αυτή η κίνηση προεκλογικά.

Τόσο ο κ. Τατούλης, όσο και ο κ. Κωστούρος δεν λογαριάζουν κόστος μπροστά στην εξασφάλιση ψήφων.

Γι’ αυτό μετά την απαράδεκτη ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Ναυπλίου με την ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου και μετά την παράνομη ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων με την ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ έρχεται η απαράδεκτη και παράνομη παραχώρηση αρχαιολογικού χώρου στους διαχειριστές του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας  Ναυπλίου.

Η κατρακύλα σας και ο ξεπεσμός σας δεν έχει ούτε όρους ούτε όρια!»