ΡεπορτάζΑρχείο

Το ΣΤΕ τινάζει στον αέρα τη φιέστα των εγκαινίων στην Ευαγγελίστρια

Στο αέρα τινάζεται η φιέστα των εγκαινίων της ανέγερσης του νέου κτηρίου δίπλα στο Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, που έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή, παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου.

Ο Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης εργασιών για την ανέγερση του νέου κτιρίου κοινωνικού χαρακτήρα στο χώρο του Ι. Ναού Ευαγγελίστριας, που έχει γίνει από ιδιώτη, και ο οποίος στρέφεται κατά των υπουργών Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, καθώς και της Εκκλησίας της Ελλάδος και «διατάσσει την αναστολή κάθε οικοδομικής και αποψιλωτικής εργασίας που διενεργείται δυνάμει της 111/2018 έγκρισης δόμησης και της 9/2018 άδειας δόμησης”.

Η παρούσα αναστολή ισχύει μέχρι την 18/4/2019. Μέχρι την ημερομηνία εκείνη θα υπάρξει νέα απόφαση επί του αιτήματος χορηγήσεως προσωρινής διαταγής, αφού προσκομισθούν τα αναγκαία στοιχεία από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Έγγραφο ΣΤΕ για Ευαγγελίστρια

Έγγραφο ΣΤΕ για Ευαγγελίστρια

Όλα αυτά την ώρα που πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας και έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν την Κυριακή το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. «αγιασμό κατάθεσης θεμέλιου λίθου ανέγερσης κτιρίου συσσιτίων Ιερού Ναού ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου».

Πρόγραμμα ΕυαγγελίστριαςΔιαμαρτυρίες είχαν σημειωθεί και την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κτηρίου με αντιδράσεις από κατοίκους της πόλης και την εμφάνιση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί – ενημερώθηκε, ότι το μηχάνημα σκάβει σε άλλο σημείο, από αυτό που έχει δοθεί η άδεια. 

Εργασίες Ευαγγελίστρια
Ωστόσο, σύμφωνα με τον εφημέριο Ελευθέριο Μίχο, δεν διαπίστωσαν κάτι παράνομο και αποχώρησαν.

Αντιδράσεις όμως έχουν καταγραφεί και από τη δημοτική παράταξη του Ναυπλίου «Αύρα», αλλά και από τη Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της άλλης πλευράς, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει του εορτασμού της Ευαγγελίστριας.