ΡεπορτάζΑρχείο

Σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων με το κλείσιμο των επειγόντων στο Ναύπλιο

Επικίνδυνη εξέλιξη για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, θεωρεί το ΚΚΕ το κλείσιμο του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Μια πρώτη αντίδραση σημειώθηκε άμεσα χθες το απόγεμα, με ενημέρωση του κόσμου στο Ναύπλιο.

 

Επισημαίνεται ότι οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφέρεται στο Άργος για οποιαδήποτε έκτακτη ιατρική ανάγκη: «Είναι εξέλιξη που βάζει σε κίνδυνο την υγεία του συνόλου των κατοίκων και λόγω της απόστασης (και του χρόνου που απαιτείται) αλλά και λόγω της συσσώρευσης όλων των επειγόντων περιστατικών του Νομού σε ένα Νοσοκομείο όπως του Άργους, που έχει ήδη σοβαρά προβλήματα στελέχωσης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Από το 2015 έχει μειώσει κατά 30% τη κρατική χρηματοδότηση για τα Νοσοκομεία. Σήμερα, παρά το παραμύθι της «εξόδου από τα μνημόνια» και της «επιστροφής στην κανονικότητα» συνεχίζουν να γίνονται περικοπές στην Υγεία, να κλείνουν Τμήματα, να υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Το κλείσιμο των επειγόντων στο Ναύπλιο εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του Υπουργείου για συρρίκνωση των δομών Υγείας και στην Αργολίδα για να μειωθεί κι άλλο ο προϋπολογισμός για την Υγεία. 

Καλούμε το λαό του Ναυπλίου γυρίσει την πλάτη σε όλους όσους τάζουν μια «ανάκαμψη» που θα βάλει τέλος στις θυσίες. Για άλλη μια φορά
γίνεται φανερό ότι η «δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται» σημαίνει μείωση των κοινωνικών παροχών και την ίδια ώρα, αύξηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ, νέες επιδοτήσεις στους φαρμακοβιομήχανους και το κεφάλαιο. 

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Ναυπλίου και τονίζει:

  • Ούτε σκέψη για κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ναυπλίου.
  • Ένα ενιαίο νομαρχιακό νοσοκομείο, σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας και δυο αστικού τύπου κέντρα υγείας σε Άργος και Ναύπλιο για Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας. 
  • Επιπλέον ενίσχυση, εξοπλισμός και στελέχωση των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στις περιοχές ευθύνης τους. 
  • Έως την υλοποίηση των παραπάνω: διατήρηση, εξοπλισμός, στελέχωση όλων των υπαρχόντων μονάδων υγείας του νομού με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστική αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε Ακόμα: Η παράταξη Κωστούρου θέλει δημοτικό συμβούλιο για το λουκέτο στα επείγοντα

Μετά το πρώτο ξάφνιασμα των δημοσιευμάτων που αποκάλυψαν το κλείσιμο των επειγόντων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, ήρθε και η δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

«Yes man» στις εντολές της κυβέρνησης

«Όπως σημειώνει ο κος Αναγνωσταράς, «είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στην πόλη του Ναυπλίου! Ενώ η δημοτική μας αρχή μετά του κ. Κωστούρου “ονειρεύονται” το Ναύπλιο ως hot spot τουρισμού, καμία ενεργεία δεν έκαναν για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου! Απεναντίας παρακολουθούν την υποβάθμιση του σιωπώντας όπως παρακολουθούσαν και το σταδιακό κλείσιμο του ΚΕΜΧ, παίζοντας τον ρόλο του «yes man» στις εντολές της κυβέρνησης!

Πως περιμένουν δηλαδή αύξηση τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου όταν είναι γνωστό σε όλους, πως το πρώτο που εξετάζουν οι εν δυνάμει επισκέπτες σε κάθε προορισμό, είναι η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε ενδεχομένως πρόβλημα υγείας τους παρουσιαστεί;;;

Ελπίζουμε να μην ευσταθούν οι πληροφορίες και οι φήμες που υπάρχουν περί εγκατάστασης εργολάβου στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου στις 29 Ιουνίου (μετα τις εκλογές) προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες!! Τότε θα μιλάμε για πραγματικό Hot spot βάζοντας ταφόπλακα στον τουρισμό δια χειρός του κατά τα άλλα λαλίστατου κ. Κωστούρου!

Καλούμε τέλος, τον κ. Κωστούρο να αφυπνιστεί και να υπηρετήσει τουλάχιστον κατά το υπόλοιπο της θητείας του, τους δημότες του και όχι την εκάστοτε κυβέρνηση! Το Νοσοκομείο Ναυπλίου πρέπει να αναβαθμιστεί για να μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες των κατοίκων Ναυπλίου, Ασκληπιείου, Επιδαύρου, Κρανιδίου, Ερμιόνης, Πορτοχελίου! Μιας μεγάλης περιοχής με πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα!
Μήπως τελικά το Νοσοκομείο μας υποβαθμίζεται σταδιακά, έτσι ώστε να μπει λουκέτο και να πάρει τον δρόμο της πώλησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ;

Γνωρίζετε κάτι κύριε Κωστούρο; Θα ενημερώσετε στους δημότες;»