ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μέγας απών ο Δέδες, τα περιμένει όλα από το ΣΥΡΙΖΑ

Ποντάρει στην πόλωση, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα του βγει. Παρότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, προς το παρών, είναι ο μέγας απών της προεκλογικής περιόδου.

Ο κος Δέδες, επιστρέφοντας στην Πελοπόννησο, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας του, φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι άλλο είναι να είσαι γενικός γραμματέας ενός υπουργείου στην Αθήνα και άλλο να διεκδικείς την ψήφο του κόσμου στην επαρχία, έχοντας αντιπάλους οι οποίοι κινούνται με ρυθμούς διαφορετικούς, πιάνοντας τζάκια και πόστα.

Από τον Μάρτιο του 2015, που τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και έχοντας λησμονήσει προφανώς τα αυτοδιοικητικά, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  κινείται με βραδείς ρυθμούς, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους κύριους αντιπάλους του Π. Τατούλη και Π. Νίκα.

Οι κινήσεις του περιορίζονται στην προσπάθεια εξεύρεσης υποψηφίων για το ψηφοδέλτιό του και μοιάζει να μην προλαβαίνει να συναγωνιστεί στο προεκλογικό τρέξιμο, ούτε καν τον έτερο «μικρό» του αντίπαλο, τον Γιάννη Μπουντρούκα.

Πιθανόν ο κος Δέδες να εφησυχάζει πιστεύοντας ότι θα δημιουργηθεί πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτό θα τον στείλει στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Έτσι, αφήνει τους υπολοίπους να «τρώγονται» και με ρυθμούς ρελαντί τρώει το χρόνο προς τις εκλογές.

Πόσο όμως ορθή είναι η σκέψη Δέδε, όταν πέραν της Κορινθίας απ΄ όπου κατάγεται, η υπόλοιπη Πελοπόννησος τον αγνοεί; Ή μήπως θεωρεί ότι οι συναντήσεις του με δημάρχους απ΄ όλη την περιφέρεια, στους οποίους επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τις χρηματοδοτήσεις που εγκρίθηκαν για την κακοκαιρία, θα τον βοηθήσουν να γίνει γνωστός και στον κόσμο; Οι δήμαρχοι επωφελούνται από αυτό και όχι ο ίδιος.

Μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Δέδες όταν είχε εκλεγεί στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές το 2010, έγινε Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ενώ στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές του 2014 ηγήθηκε ψηφοδελτίου και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», αλλά μετά εξαφανίστηκε, ρίχνοντας το ενδιαφέρον του στα κυβερνητικά του καθήκοντα. Επομένως πέραν της Κορινθίας, η υπόλοιπη Πελοπόννησος δεν τον γνωρίζει.

Η πολιτική του εμπειρία προφανώς δεν θα του επέτρεπε τέτοιες λάθος εκτιμήσεις, όμως δεν αποκλείεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης να ρίχτηκε στα βαθιά, αλλά να μην μπορεί να κολυμπήσει, χωρίς στήριξη από τον πολιτικό κόσμο της Περιφέρειας που συγγενεύει με αυτόν.

Θα καταφέρει λοιπόν ο κος Δέδες να υπερπηδήσει το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, χωρίς να τον έχει δει ανθρώπου μάτι στην Περιφέρεια, πέραν των δημάρχων και των χρηστών του facebook, τους οποίους επιχειρεί να πλησιάσει με χορηγούμενες διαφημίσεις του προφίλ του; Είναι κάτι που μόνο τα αποτελέσματα των εκλογών μπορούν να μαρτυρήσουν.

Από τον ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ