ΚοινωνίαΑρχείο

Οι τουρίστες δεν θα αισθάνονται πια ασφαλείς στο Ναύπλιο

Μπορεί να φανταστεί κανείς το Ναύπλιο χωρίς επείγοντα; Ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών κατευθύνεται σε Ναύπλιο, Τολό, Επίδαυρο και Ερμιονίδα. Και όμως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Ναυπλίου αποφασίζουν να καταργηθεί και να μεταφερθεί στο Άργος, ως μία ενιαία μονάδα.  

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου η πόλη βούλιαξε από κόσμο. Στο πανηγύρι της Ευαγγελίστριας παρατηρήθηκε για ακόμα μία φορά συνωστισμός. Η κρουαζιέρα αναπτύσσεται συνεχώς και με την ολοκλήρωση της εκβάθυνσης θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Το καλοκαίρι η περιοχή πνίγεται από κόσμο. 

Πριν από περίπου ένα μήνα το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου έσωσε ένα 11χρονο αγοράκι από βέβαιο θάνατο, πριν αυτό μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Αν είχαν αργήσει έστω και πέντε λεπτά ο μικρός τώρα ίσως να μην βρισκόταν στη ζωή. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και με τουρίστες από κρουαζιερόπλοια. Ασθενείς που έπαθαν κάποιο ατύχημα ή που τους προέκυψε κάποιο πρόβλημα υγείας στα σκαλιά για το Παλαμήδι, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά από τα επείγοντα του νοσοκομείου. Και αρκετές ακόμα περιπτώσεις που χρειάστηκε η άμεση επέμβαση των γιατρών.

Για κάποιους το νοσοκομείο του Ναυπλίου είναι ο φτωχός συγγενής του Άργους. Ίσως να το θεωρούν και αχρείαστο, παρότι βρίσκεται σε μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελλάδας. Μήπως ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουν;

Α.Γ.