ΡεπορτάζΑρχείο

Στους δρόμους για να μην κλείσουν τα επείγοντα στο Ναύπλιο (Pics)

Στην Ενδεκάτη λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης συγκεντρώθηκαν σωματεία και φορείς  για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Κινητοποίηση για Νοσοκομείο Ναυπλίου

Κινητοποίηση για Νοσοκομείο Ναυπλίου

Στην συγκέντρωση επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φαρμακοποιών καθώς επίσης οι Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους.

Οι τουρίστες δεν θα αισθάνονται πια ασφαλείς στο Ναύπλιο

Τα σωματεία που κάλεσαν στην συγκέντρωση μέσα και από τον χαιρετισμό μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας τονίζουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στην ιδία κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος, ατομική ευθύνη του εργαζόμενου.

Κινητοποίηση για Νοσοκομείο Ναυπλίου

Κινητοποίηση για Νοσοκομείο Ναυπλίου

Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ναυπλίου σε υποδομές και ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες και η κατάσταση αυτή αφορά  κάθε εργαζόμενο του νομού, είτε ζει, δουλεύει στο Ναύπλιο είτε στην ευρύτερη περιοχή.

Τα σωματεία κάλεσαν τους εργαζόμενους, το λαό της Αργολίδας, να διεκδικήσουν:

  • Ενιαίο, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Ένα ενιαίο νομαρχιακό νοσοκομείο, σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου δευτεροβάθμιες υπηρεσίες Υγείας και δυο αστικού τύπου κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο για Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας.
  • Επιπλέον ενίσχυση, εξοπλισμός και στελέχωση των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας στις περιοχές ευθύνης τους.
  • Έως την υλοποίηση των παραπάνω: διατήρηση, εξοπλισμός, στελέχωση όλων των υπαρχόντων μονάδων Υγείας του νομού με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστική αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υπηρεσιών Υγείας.

Κινητοποίηση για Νοσοκομείο Ναυπλίου

Επίσης στην συγκέντρωση πήρε τον λόγο η αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ναυπλίου και τόνισε ότι υποβαθμίζουν την νοσηλευτική μονάδα του Ναυπλίου όταν  δεν μπορεί μόνο η νοσηλευτική μονάδα του Άργους να καλύψει τις ανάγκες του λαού της Αργολίδας. Κάλεσε τον λαό της Αργολίδας σε συστράτευση με τους εργαζομένους του νοσοκομείου και τόνισε επίσης ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου κατήγγειλε δημόσια τόσο την 6η ΥΠΕ όσο και την διοίκηση και το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας για την εν κρυπτώ απόφαση που πήραν χωρίς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ναυπλίου για το κλείσιμο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ναυπλίου.