ΡεπορτάζΑρχείο

Έκαναν φιλανθρωπία στον εαυτό τους

Σύμφωνα με το ΔΤ Συμβάντων στην Αργολίδα χτες το απόγευμα «εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 1.4.2019 στο Ναύπλιο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μιας 42χρονης ημεδαπής, για απάτη».

Μετά το δημοσίευμα στο “anagnostis.org” και τη μήνυση ενός εκ των θυμάτων της «φιλανθρωπίας» η αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας εξιχνίασε την υπόθεση σε λίγα λεπτά. Ίσως είναι μια από τις λίγες υποθέσεις απάτης με ονοματεπώνυμο, αφού τα χρήματα κατατίθεντο στον λογαριασμό της και το τηλέφωνο ανήκε στον «σύντροφό της» κατοίκου στο Ίλιον Αττικής στην ίδια διεύθυνση.

απάτη στο Ναύπλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στόρι ξεκινούσε «με την παρότρυνση της εισαγγελέως Ναυπλίου, ας τηλεφωνούμε από την κοινωνική πρόνοια του δήμου Ναυπλίου. Είμαι κοινωνική λειτουργός και προσπαθούμε να αποτρέψουμε την έξωση μιας άνεργης μάνας με παιδί ΑμΕΑ, στην οδό ( …) στο Ναύπλιο. Το χρέος ανέρχεται στα 600ευρώ και της λείπουν 250Ε. Αν μπορείτε καταθέστε τα χρήματα στον λογαριασμό, σύντομα όμως για να αποφύγουμε την έξωση». Την επομένη ημέρα ξανατηλεφωνεί στο θύμα και το πιέζει ψυχολογικά να προβεί στην κατάθεση. Κάτω από ψυχολογικό φόρτο το θύμα υποκύπτει στην πίεση και καταθέτει μέρος του ποσού γιατί δεν διέθετε άλλα.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσα θύματα ακόμα μπορεί να την πάτησαν, αλλά ένα άνοιγμα των λογαριασμών της δράστιδας θα αποκάλυπτε ίσως πολλά ακόμα, τα οποία είτε ντρέπονται να παραδεχτούν πως εξαπατήθηκαν είτε πιστεύουν ακόμα πως διετέλεσαν σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

εξαπάτηση με τηλέφωνα

Το γεγονός πως η δράστιδα έδινε πραγματικό λογαριασμό τραπέζης και τηλεφώνου, μας ξένισε. Η απάντηση όμως είναι απλή. Πρόκειται για πλημμέλημα λόγω του χαμηλού ποσού που αποσπά με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει να φυλακιστεί, οπότε μπορεί να δρα και να εξαπατά «ανενόχλητα».