ΕκδηλώσειςΑρχείο

Γιορτάζουν τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Ναύπλιο

Σύμφωνα με το αριθμ. 4 παρ. 1 του Ν.2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8.4.1999) καθιερώθηκε η 9η Μαίου ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 9 Μαΐου

  • Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής
  • ¨Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών & κοινοτικών καταστημάτων της χώρας καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ & των τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  • ¨΄Ωρα 08.00 : ΄Επαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.
  • ¨΄Ωρα 11:00 : Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ομιλία από τον κο Οικονόμου Αθανάσιο ,Νομικό, καθηγητή 2ου Λυκείου Ναυπλίου.
  • ¨΄Ωρα 11.30 : Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του ηρώου της πόλης, από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας τους κ.κ Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Ανώτερο Διοικητή φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Διευθυντή Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πρόεδρο Παραρτήματος Ναυπλίου ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας , Πρόεδρο ΄Ενωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων Ε.Ε. Σταυρό, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικές νεολαίες, Διάφορους Συλλόγους, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την εορτή αυτή.
  • ¨΄Ωρα 19.00 : Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.