ΡεπορτάζΑρχείο

Περιπολικό εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα στο Ναύπλιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα της αστυνομίας εμπλέκονται σε τροχαίο είτε γιατί παραβιάζουν τον ΚΟΚ, είτε γιατί εκτελούν αποστολή.

Όμως πληθαίνουν οι παραβάσεις του ΚΟΚ λόγω του σκεπτικού ορισμένων ότι «είναι εξουσία» και «ποιος θα τους ελένξει». Δυστυχώς οι εξαιρέσεις παίρνουν σβάρνα και όλους εκείνους που προσπαθούν παραδειγματικά να μας συνεφέρουν όλους στην σωστή οδήγηση. Απ την άλλη είναι σχεδόν απίθανο να δει κανείς αστυνομικό μέσα σε περιπολικό και να μην μιλά στο κινητό, όπως οι οδηγοί των ταξί ή των λεωφορείων.

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα υπάρχει παραβίαση των σημάτων κυκλοφορίας, με συχνότερο την στάση ή στάθμευση πάνω στις διαβάσεις πεζών.

Σήμερα το πρωί, ένα ακόμα ατύχημα επί της Ασκληπιού, άσχετα αν συμμετείχε περιπολικό, ήρθε να μας θυμίσει την επικινδυνότητα του δρόμου και την δυσκολία πρόσβασης στο κεντρικό δίκτυο από τις συνδετήριες οδούς. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στην Άργους στην σύνδεσή της με την Μ. Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το τζιπ της αστυνομίας βγήκε από την οδό Μαντώ Μαυρογένους με κατεύθυνση την Αστυνομική Διεύθυνση και συγκρούστηκε από ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό μια γυναίκα που κινούταν επί της οδού Ασκληπιού με κατεύθυνση το Ναύπλιο.

Ως γνωστόν επί της Μαυρογένους υπάρχει σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας.

Το ποιος ευθύνεται θα φανεί από την έκθεση της τροχαίας Ναυπλίου