ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί βραβεύτηκαν ο δημοσιογράφος Άκης Γκάτζιος και ο οπερατέρ Γιώργος Ρασσιάς (Vid)

Με μια αναμνηστική πλακέτα στα χέρια, έφυγαν από την εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους, ο δημοσιογράφος Άκης Γκάτζιος και ο οπερατέρ Γιώργος Ρασσιάς, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στις επιτυχημένες δράσεις των σχολικών μονάδων.

Ένα “ξεχασμένο” ρεπορτάζ, που είχε προβληθεί πριν πολλά χρόνια στο MEGA ήταν η αφορμή να δημιουργήσουν οι μαθητές του σχολείου το δικό τους ιστορικό ντοκιμαντέρ «Μια απέραντη αγάπη», που βραβεύτηκε. Το ρεπορτάζ αυτό υπέγραφε τότε ο Άκης Γκάτζιος και το είχε βιντεοσκοπήσει ο Γιώργος Ρασσιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

 

Μιλώντας ο Άκης Γκάτζιος, τόνισε ότι το σχολείο αυτό είναι από τα πλέον δημοφιλή στην Αργολίδα, με πλούσιες και σημαντικές δράσεις, ενώ αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, που αφορούσε την ιστορία του Ιταλού Φράνκο Ρομάνο, που είχε ερωτευτεί μέσα στον πόλεμο μια Αργείτισσα.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ήταν ο Φράνκο Ρομάνο, ένας Ιταλός στρατιώτης, φοιτητής Ιατρικής τότε, που έδινε καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς υπηρετώντας στη κατεχόμενη Ελλάδα, στο στρατόπεδο των Φιχτίων στην Αργολίδα. Ο άνθρωπος αυτός πριν μερικά χρόνια ερχόταν στο Άργος, όπου είχε συναντήσει στα χρόνια της κατοχής τη μοναδική του αγάπη. 

Γιατί τίμησε τον Άκη Γκάτζιο και το Γιώργο Ρασσιά το 1ο ΕΠΑΛ Άργους

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ρασσιάς, εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρισκόταν στον ίδιο χώρο που είχε αποφοιτήσει πριν από πολλά χρόνια.

Γιατί τίμησε τον Άκη Γκάτζιο και το Γιώργο Ρασσιά το 1ο ΕΠΑΛ και ΕΚ Άργους

Ο Διευθυντής του Ε.Κ. Άργους Νίκος Πιστεύος εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει με τους μαθητές του πολλά ντοκιμαντέρ, τα οποία συμμετέχουν σε διαγωνισμούς αποσπώντας σημαντικά βραβεία.

1ο ΕΠΑΛ και ΕΚ Άργους

Στο σχολείο παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις του σχολικού έτους 2018 – 2019. Παράλληλα, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα δόθηκαν τα πτυχία ειδικότητας στους απόφοιτους του σχολείου καθώς και έπαινοι εξαιρετικών επιδόσεων.

Γιατί τίμησε τον Άκη Γκάτζιο και το Γιώργο Ρασσιά το 1ο ΕΠΑΛ Άργους