ΚοινωνίαΑρχείο

Πνίγηκε στα σκουπίδια η Ερμιονίδα – Πάνω από ένα μήνα να κάνουν αποκομιδή!

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση σε Κρανιδι, Πορτο Χελι, Ερμιονη και την ευρύτερη περιοχή η οποία πνίγεται από τόνους απορριμμάτων που παραμένουν εδώ και μέρες στους δρόμους αμάζευτα. Όλοι οι κάδοι ειναι γεμάτοι και σωροί απο σακούλες σκουπιδιών ειναι πεταμένοι δίπλα.

Ο Δήμος προβάλλει την δικαιολογία οτι καθυστέρησε να ανανεωθεί η σχετική σύμβαση. Όπως καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής υπάρχουν σημεία όπου δεν έχει γίνει καμία απολύτως αποκομιδή των σκουπιδιών για έναν ολόκληρο μήνα! Με ότι συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία… 

Κάτοικος της περιοχής καταγγέλει την κατάσταση ζητώντας με επιστολή του από τον δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή να πάρει άμεσα μέτρα για τη συλλογή των απορριμμάτων (Για Παράπονα στον Δήμαρχο ΕΔΩ).

Παράλληλα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα, καθώς και ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου έχουν καταγγείλει και αυτοί με τη σειρά τους την κατάσταση ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. 

Πνίγηκε στα σκουπίδια η Ερμιονίδα

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

ΘΕΜΑ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Ειναι απολυτως απαραιτητο να λαβεται αμεσα μετρα για την συλλογη των απορριματων στη περιοχη μας. !!!!

Στη θεση 3η Εισοδος, Φλαμπουρα, επι της παραλιακης οδου Πορτο Χελιου προς Ερμιονη η κατασταση εχει γινει απαραδεκτη. Επισυναπτω φωτογραφειες που δειχνουν ξεκαθαρα την κατασταση.

Απο τοτε που εφτασα εδω για τις διακοπες μου στις 31 Μαιου εως σημερα, δηλαδη ενα ολοκληρο μηνα !!! δεν εχει γινει καμμια συλλογη απορριματων. Τα απορριματα εινα απλωμενα στη ακρη του δρομου σε αποσταση 25 μετρων και εχουν κανει τον δρομο μονοδρομο.

Δεν ειναι απαραραιτητο να σας εξηγησω οτι βαζετε σε κινδυνο την υγεια των κατοικων της περιοχης. Δεν ειναι απαραιτητο να σας εξηγησω οτι δυσφημειται η περιοχη μας. Πως θα διαφημιζεται η περιοχη μας ως η Κυανη Ακτη της Ελλαδος? Μελλοντικα η αναμενομενη πτωση στον τουρισμο θα εχει σοβαρες αρνητικες επιπτωσεις για την τοπικη οικονομια.

Η κατασταση αυτη δεν επιδεχεται εξηγησιων η δικαιολογιων. Εσεις, ως Δημαρχος, ειστε υπευθυνος. Θα πρεπει να επιληφθειτε αμεσα για να λυθει αυτο το προβλημα.

Αν δεν θα παρετε αμεσα μετρα θα χρειασθει να επικοινωνησω με τα Μεσα Μαζικης Επικοινωνιας και να φτασω στο σημειο να σας καταγγειλω στις αρχες της Ευρωπαικης Ενωσης, οι οποιοι θα σας επιβαλλουν αυστηρες ποινες.

Παρακαλω να αναλαβεται αμεσα τις ευθυνες σας !!!

Με εκτιμηση
Σταυρος Μιχαηλιδης