ΡεπορτάζΑρχείο

Θάνατος στο πάρκο με τις πάπιες

Η εικόνα στο πάρκο με τις πάπιες στο Ναύπλιο, το πρωί του Σαββάτου ήταν δραματική και αποκρουστική. Όχι μόνο για τους ζωόφιλους, αλλά και για τον καθένα που περνούσε από εκεί.

Θάνατος στο πάρκο με τις πάπιες

Οι πάπιες άρχισαν να πεθαίνουν, αφού το λιγοστό νερό στη λιμνούλα δεν αρκούσε ούτε για να τις δροσίσει από την υπερβολική ζέστη, ούτε όμως και για να ξεδιψάσουν. Τα απομεινάρια πράσινου λιγοστού νερού, που είχε γίνει βούρκος δεν ήταν οι ιδανικότερες συνθήκες για να επιβιώσουν τα υδρόβια πτηνά.

Την άθλια εικόνα παρατήρησε ο κος Γιώργος Οικονόμου και την αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό, ξεσηκώνοντας το διαδίκτυο.

Χαρακτηριστικά κατήγγειλε ο ίδιος:

«Ναύπλιο, σήμερα το πρωί. Το παρκάκι με τις πάπιες. Τα ζωντανά στριμωγμένα για λίγη σκιά. Νερό ούτε σταγόνα. Μια πάπια νεκρή. Στα 5 μέτρα φορτηγάκι και υπάλληλος της ΔΕΥΑΝ. Τον ρωτάω γιατί οι πάπιες δεν έχουν νερό μέσα στον καύσωνα. Μου απαντάει “αυτά είναι του Δήμου, εγώ είμαι της ΔΕΥΑΝ”. Λίγο νερό για μην πεθάνουν και οι υπόλοιπες θα ρίξει κάποιος;

Θάνατος στο πάρκο με τις πάπιες

Η καταγγελία ευτυχώς είχε θετικά αποτελέσματα. Στις 6 το απόγευμα η λιμνούλα στο πάρκο με τις πάπιες ήταν καθαρή και γεμάτη νερό… (Σύμφωνα με πληροφορίες το νερό συμπληρώθηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου. Νωρίτερα είχε καθαριστεί η λιμνούλα γι αυτό ήταν για λίγο άδεια).

Θάνατος στο πάρκο με τις πάπιες

Θάνατος στο πάρκο με τις πάπιες