Αρχείο

Διέφυγε ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου, που έκοψε στη μέση τη βάρκα στο Πόρτο Χέλι, σκοτώνοντας δύο

Τον φερόμενο ως χειριστή του ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους που προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, αναζητούν οι Αρχές. Το φουσκωτό σκάφος συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα. Τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με τη γυναίκα που χαροπαλεύει είναι δίδυμοι. Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Έλληνες.

Όπως ανακοινώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, ο οποίος μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Από το Δορούφι ξεκίνησε η βάρκα με τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας στην Ερμιονίδα
 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γάλλοι τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και το βράδυ της Παρασκευής είχαν πάει για φαγητό στις Σπέτσες.

Διέφυγε ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου, που έκοψε στη μέση τη βάρκα στο Πόρτο Χέλι, σκοτώνοντας δύο

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής 09-08-2019, όταν ένα φουσκωτό σκάφος, περίπου 10 μέτρων, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέβαιναν δέκα Γάλλοι επιβαίνοντες, δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, συγκρούστηκε με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, στη θαλάσσια περιοχή «Θυνί» Αργολίδας. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο φερόμενος ως χειριστής του ταχύπλοου διέφυγε, οπότε οι επιβαίνοντες ήταν έντεκα.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών, ενώ η γυναίκα ηλικίας 60 ετών μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αττικής.
Οι 10 ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ με αρνητικά αποτελέσματα.

Οι Γάλλοι κρατούνται στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Ναυτική τραγωδία στην Αργολίδα – Δύο νεκροί και μια σοβαρά τραυματίας από σύγκρουση σκαφών
 

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, βρίσκεται στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Επίσης στην περιοχή βρίσκονται ο Διευθυντής καθώς και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προς διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό ατύχημα.