ΡεπορτάζΑρχείο

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στο Λουτράκι που σήκωσε στο πόδι τους Αργολιδείς

Μάχη με τις φλόγες δίνουν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στο Λουτράκι, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή της Περαχώρας παραμένει σε εξέλιξη με πολλά διάσπαρτα μέτωπα σε λοφώδη και δύσβατη περιοχή.

Οι φλόγες καίνε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής. Η φωτιά δεν κατευθύνθηκε προς την πόλη του Λουτρακίου όμως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν για μεγάλο μέρος της ημέρας συνετέλεσαν στο να πάρει μεγάλες διαστάσεις η πυρκαγιά.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που τραβήχθηκαν πριν λίγο πλησίον της μονής του Όσιου Παταπίου, από τον αναγνώστη μας Δημήτρη Παππά, κάτοικο της περιοχής.

Φωτιά Λουτράκι Όσιος Πατάπιος

Φωτιά Λουτράκι Όσιος Πατάπιος

Οι βοριάδες μάλιστα που έπνεαν έφεραν έντονη κάπνα και μυρωδιά καμένου στην Αργολίδα, με τους κατοίκους του νομού να αναστατώνονται και να ψάχνουν να βρουν που έπιασε φωτιά, εκεί κοντά.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η μονή η του Οσίου Παταπίου και ο οίκος ευγηρίας του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου. Απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα.

Φωτιά Λουτράκι Όσιος Πατάπιος

Στο σημείο επιχειρούν 108 πυροσβέστες με 23 οχήματα, περιλαμβανομένων οκτώ πεζοπόρων τμημάτων, όμως οι δύσβατοι λόφοι και η απουσία δρόμων δυσκολεύουν την κατάσβεση. Συνδράμουν επίσης τέσσερις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Φωτιά Λουτράκι Όσιος Πατάπιος

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών που παλεύουν να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος 7 χιλιομέτρων, με δεδομένο πως έχουν σταματήσει πλέον οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, οι οποίες έτσι κι’ αλλιώς δεν ήταν και πολύ αποτελεσματικές λόγω αέρα.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν απειλείται για την ώρα κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά Λουτράκι Όσιος Πατάπιος

Η φωτιά κατευθύνεται προς την κορυφογραμμή των Γερανείων με τη συμβολή των ισχυρών βορείων ανέμων.