ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί απεργεί η Ομάδα Γυναικών Άργους

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτώβρη  στις 10.30 στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος. από την Ομάδα Γυναικών Άργους (ΟΓΕ).

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Το  «αναπτυξιακό»  πολυνομοσχέδιο της  ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υλοποιεί ότι απαιτεί ο  Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και η Ευρωπαϊκή Ένωση , δίνει γη και ύδωρ  στους «επενδυτές». Όμως, το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» πάει πακέτο

  • με το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας
  • με το άνοιγμα του δρόμου για το φακέλωμα των εργαζομένων
  • με τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος

Αυτή η νέα επίθεση αφορά κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Επιχειρούν να μας καταδικάζουν στην “ευέλικτη” εργασία, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με απουσία μέτρων προστασίας της μητρότητας.

Για τα κέρδη τους  θέλουν εμάς τις εργαζόμενες να μη συμμετέχουμε  σε συλλογικές διαδικασίες, ατομικά να “μιλάμε”  με την εργοδοσία. Μας θέλουν έξω από τα σωματεία,  ανοργάνωτες, φοβισμένες, ανυπεράσπιστες, μόνες.  

Τους  απαντάμε: Τα  συνδικάτα  έχουν καταστατικά και με βάση  αυτά αποφασίζουν, οργανώνουν την  πάλη τους, επιλέγουν τις μορφές αγώνα.  Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.  Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την  κοινωνία.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ 

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 

Συμμετέχουμε  στην απεργιακή συγκέντρωση

Τετάρτη 2 Οκτώβρη  στις 10.30 στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος“.