ΡεπορτάζΑρχείο

Φρενίτιδα στα φαρμακεία του Ναυπλίου – Ο ένας πίσω από τον άλλον τρέχουν για μάσκες!

Ανησυχία επικρατεί στον τοπικό πληθυσμό της Αργολίδας αναφορικά με τον κορωνοϊό, αν και ακόμα δεν έχει προκύψει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας. 

Ήδη σε αρκετά φαρμακεία έχουν εξαντληθεί οι μάσκες καθώς ο ένας πίσω από τον άλλον σπεύδουν να τις προμηθευτούν ως μέτρο πρόληψης από τον φονικό για τις ευπαθείς κατηγορίες ιό.  

Από την στιγμή που ο κορωνοϊός χτύπησε την γειτονική Ιταλία έχει σημάνει συναγερμός στην Ελλάδα, καθώς όπως όλα δείχνουν είναι θεμα χρόνου να εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα και εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε φαρμακεία του Ναυπλίου έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα σε μάσκες, ενώ είναι άγνωστο και στους φαρμακοποιούς το πότε θα υπάρξει νέα προμήθεια, καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Άργος, όπου δύο ασθενείς τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα στο νοσοκομέιο της πόλης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Μάλιστα στη μια από τις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα από το Ινστιντούτο Παστέρ όπου εστάλη το δείγμα, ήταν αρνητικό. Οι φαρμακοποιοί είναι ήδη σε επικοινωνία με φαρμακευτικές αποθήκες των Αθηνών, για αποστολή νέων παρτίδων.

Σε ότι αφορά τα αντισηπτικά, εκεί υπάρχουν ακόμα αποθέματα.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν διαμορφωθεί ειδικοί θάλαμοι στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.