ΚόσμοςΑρχείο

Έφυγε ένας σπουδαίος Αρκάς, ομογενής στη Νέα Υόρκη

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου των Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» και συνάμα πρώην πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, Νικόλαος Οικονόμου (Nick Economou).

Τη Δευτέρα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, όπως μεταδίδει από τη Νέα Υόρκη το anamniseis.net

Ο Νικόλαος Οικονόμου γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1924 στο Θεόκτιστο της Γορτυνίας, όπου και μεγάλωσε. 
Το 1956 πήγε για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη. Το πτυχίο του εξασφάλισε μια καλά αμειβόμενη θέση εργασίας στην ELANEF, η οποία παρήγαγε εξαρτήματα για την αεροναυπηγική.  Η εταιρεία άνηκε σε ομογενείς και εργάζονταν πάρα πολλοί ομογενείς.

Η αγάπη του Νικολάου για τον τόπο του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενασχόλησή του με τα κοινά. Από τις πρώτες ημέρες συνδέθηκε με την πλησιέστερη κοινότητα και συγκεκριμένα με την κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, την οποία υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση με την ιδιότητα του μέλους, στους στελέχους, του ταμία και του προέδρου της.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με τον Σύλλογο Αρκάδων «Γέρος του Μωριά» και την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Έχει διατελέσει σύμβουλος και ταμίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε την προεδρία του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά». Επανεκλέχτηκε το 2011 και εξάντλησε το μάξιμουμ της θητείας που προβλέπει το Καταστατικό του Συλλόγου.

Ανεκτίμητη είναι και η προσφορά του στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, καθώς έχει διατελέσει κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας.

Η κοινωνική του προσφορά επεκτείνεται και στην κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μάτιτακ, όπου έχει διατελέσει σύμβουλος και ταμίας.