ΚοινωνίαΑρχείο

Τι σχεδιάζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας την Πρωτομαγιά

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), την Τρίτη 28 Απρίλη πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, για τα προβλήματα του κλάδου, που λόγω και της πανδημίας έχουν οξυνθεί.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε απεργιακές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά, παρά το γεγονός πως αυτές έχουν απαγορευτεί την συγκεκριμένη μέρα, στα πλαίσια των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας:

«Ακολούθησε και συνάντηση με τον Αντιπεριφεριάρχη Αργολίδας  και του παρουσιάσαμε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα του κλάδου.

Δεν πήραμε καμία δέσμευση για την ουσιαστική στήριξη των αιτημάτων μας και άμεσα μέτρα ανακούφισης.

Για ακόμη μια φορά δηλαδή, λάβαμε λόγια και υποσχέσεις.

Η Περιφέρεια, δηλώνει αναρμόδια στα περισσότερα ζητήματα, αλλά και εκεί που είναι δική της ευθύνη, υπάρχουν καθυστερήσεις όπως το έργο του Αναβάλλου, ειδικά στις περιοχές της ΔΕ Μυκηνών και στο πρόγραμμα  δακοκτονίας, που έχουμε κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για την φετινή χρονιά.

Η κυβέρνηση κωφεύει και ακόμη σκέφτεται αν, πού και πότε θα δώσει λύσεις και ενισχύσεις στους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους που έχουν πληγεί. Την ίδια στιγμή όμως, χωρίς να το πολυσκεφτεί, χαρίζει και ενισχύει με πακτωλό χρημάτων μια σειρά κλάδους του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην συνεχιζόμενη πολιτική του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, δε μένουμε σιωπηλοί και  οργανώνουμε τον αγώνα μας.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους, τα μέλη του ΑΚΣΥΝΑ, να ενώσουμε τη  φωνή μας με τους εργαζόμενους και να συμμετέχουμε την Παρασκευή, στις συμβολικές Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών συνδικάτων, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κατά του κορονοϊού».