ΚοινωνίαΑρχείο

Πώς την πάτησαν έτσι οι κάτοικοι της Τροιζηνίας από την καραντίνα της Ερμιονίδας!

Νιώθουν στο πετσί τους την καραντίνα της Ερμιονίδας οι κάτοικοι του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, καθώς όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, με την άρση των απαγορεύσεων στις 4 Μαϊου δεν θα μπορούν να διέρχονται απρόσκοπτα από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στο Νομό Αττικής, κατ’ αναλογία με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει εδώ είναι ότι ο συγκεκριμένος δήμος ενώ διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, γεωγραφικά βρίσκεται στην Αργολίδα, συνεπώς οδικώς απαιτείται η διέλευση από τους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας, ώστε να καταλήξουν στην Αττική, όπου τυπικά επιτρέπεται να μετακινηθούν, αφού είναι ίδια περιφέρεια.

Μάλιστα ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Νίκος Μανωλάκος κατέθεσε την Τετάρτη 29 Απριλίου αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την οποία ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τον Δήμο Τροιζήνας-Μεθάνων και κατ’ επέκταση των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Πως περιγράφει το πρόβλημα ο βουλευτής:

«Σχετικά με τη μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, εντός Νομού»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από τις 4 Μάϊου θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση των πολιτών εντός του Νομού στον οποίο ανήκουν.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Τροιζήνας-Μεθάνων, όπως άλλωστε και τα νησιά του Αργοσαρωνικού ο Πόρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες, ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής.

Για να μετακινηθούν ωστόσο, ελεύθερα οι κάτοικοι εντός του Νομού Αττικής, είναι απαραίτητο να διέρχονται οδικώς μέσω των Νομών Αργολίδας και Κορινθίας.

Για αυτό το λόγο, καταθέτω υπόψιν σας σχετική επιστολή του δημάρχου Τροιζηνίας- Μεθάνων, με την οποία ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τον Δήμο και κατ’ επέκταση των νησιών του Αργοσαρωνικού, ώστε οι πολίτες της περιοχής να μπορούν να διέρχονται απρόσκοπτα από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στο Νομό τους, δηλαδή στο Νομό Αττικής, κατ’ αναλογία με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας και παρακαλώ για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες».