ΚοινωνίαΑρχείο

Τί πιστεύουν οι Ρομά για τους Κιώτες και ποιός θεωρούν ότι φταίει

Στην Καρακάξα (περιοχή της Νέας Κίου που κατοικούν οι Ρομά) δεν περνούν απαρατήρητες οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις από τους Κιώτες. Οι Ρομά ζουν στην άκρη του ίδιου χωριού και  τον τελευταίο καιρό έχουν στοχοποποιηθεί για την έντονη παραβατικότητα στην περιοχή, κάτι που συναντά συχνά άλλωστε κανείς και στο αστυνομικό δελτίο.

Τί πιστεύουν όμως οι Ρομά για τους Κιώτες; Είναι το ερώτημα που έθεσε ο Άκης Γκάτζιος, στον Πρόεδρο του συλλόγου «Έλληνες Τσιγγάνοι Άργους – Νέας Κίου» Βασίλη Ζαφειρόπουλο.

Αντίστοιχο, με το ερώτημα «Τί πιστεύουν οι Κιώτες για τους Ρομά» που βρήκε απάντηση από τις τοποθετήσεις κατοίκων της περιοχής οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της Νέα Κίου, προκειμένου να ξεκινήσουν μια σειρά από διαμαρτυρίες.

Ο Βασίλης Ζαφειρόπουλος απαντά για τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη στη Νέα Κίο, για τις κλοπές και τα ναρκωτικά, για την αστυνομία, για το δήμο και την πολιτεία, για τους εκφοβισμούς προς τους μη τσιγγάνους κατοίκους, για το σχολείο, για τις Porsche και τα Cayenne.

Και καταλήγει:

«Όλοι έχουν δίκιο και όλοι έχουν άδικο για την κατάσταση που επικρατεί» προσθέτοντας: «Αν κάτσουμε σε ένα τραπέζι μπορούμε να τα βρούμε. Και μπορούμε να δούμε σύντομα αποτελέσματα. Κάτι που μπορούμε να το λύσουμε με τα χέρια, να μην παίρνουμε το μαχαίρι».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τί πιστεύουν οι Κιώτες για τους Ρομά και γιατί κλείνουν τους δρόμους (Video)