ΡεπορτάζΑρχείο

Γιατί πυροβολούσαν απόψε οι Ρομά στη Νέα Κίο – Ερωτηματικά για τις συνθήκες του τροχαίου

Στην θλίψη έχει βυθιστεί η κοινότητα των Ρομά στη Νέα Κίο στο άκουσμα του θανάτου του 33χρονου στο σοκαριστικό τροχαίο που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη Δαλαμανάρα.

Οι συνεχείς πυροβολισμοί που ακούστηκαν απόψε στη Νέα Κίο δεν έχουν σχέση με τους κατοίκους του χωριού, αλλά αποτελεί έθιμο σε περίπτωση θανάτου και το κάνουν για να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος, σύμφωνα με τα όσα μας είπαν τα ίδια τα μέλη της κοινότητας των Ρομά.

Η κηδεία του 33χρονου Ρομά θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής στις 12:00, ενώ παράλληλα στο πένθος έχει βυθιστεί και η τοπική κοινωνία του Άργους για τον άδοξο θάνατο του 18χρονου παλικαριού που ήταν συνοδηγός στο ΙΧ, το οποίο κατευθυνόταν από Ναύπλιο προς Άργος τη μοιραία νύχτα.

Αρκετοί Ρομά συρρέουν από το πρωί στον τόπο του δυστυχήματος και αφήνουν λουλούδια προς τιμήν και των δύο νεαρών που έχασαν τη ζωή τους.

Από την πλευρά της οικογένειας του Ρομά εκφράζονται αμφιβολίες για τις συνθήκες του τροχαίου, αναφορικά με τον τρόπο εμπλοκής του περιπολικού, και ζητούν από την τροχαία του Άργους που έχει αναλάβει την προανάκριση να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των Ρομά, η οικογένεια μέχρι τις 8 το πρωί δεν είχε ειδοποιηθεί για το τραγικό συμβάν, το οποίο συνέβη περί τις 3:30, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δηλαδή -όπως αναφέρουν- ειδοποιήθηκαν με περίπου τεσσεράμισι ώρες καθυστέρηση.  

Να σημειωθεί πως βάσει νόμου έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε. για τους αστυνομικούς που φέρεται να στάθμευσαν το περιπολικό στο σημείο του δυστυχήματος, και με το οποίο αρχικά συγκρούστηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος Ρομά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

 Η άσφαλτος βάφτηκε με αίμα στη Δαλαμανάρα – Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 33χρονος  

E.Δ.Ε. κατά των αστυνομικών που στάθμευσαν το περιπολικό στο σημείο του τροχαίου στη Δαλαμανάρα