ΡεπορτάζΑρχείο

Τρώνε σκύλους οι Μουσουλμάνοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα Μπαρού;

Όχι μόνο δεν τρώνε σκύλους οι Μουσουλμάνοι, αλλά η πλειοψηφία τους θεωρούν τα σκυλιά ακάθαρτα.

Αφορμή της μικρής έρευνας στάθηκε η δήλωση του αντιδημάρχου του δήμου Ναυπλιέων και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου της πόλης Ραφαήλ Μπαρού για σουβλιστούς σκύλους το Πάσχα στο Ναύπλιο από μετανάστες, την ώρα που οι ντόπιοι θα σουβλίζουν αρνιά.

Αν και ο ίδιος σε συνέντευξή του μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, είπε ότι μπορεί να ήταν «αδόκιμη», ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας: «Το Ναύπλιο είναι μια ξεχωριστή πόλη και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μετεγκατάσταση ανθρώπων οι οποίοι δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους, δεν ξέρουμε ποιοι είναι και τί μπορεί να προκύψει με τη μετεγκατάσταση αυτή στο άμεσο μέλλον. Έχουμε παιδιά, έχουμε εγγόνια τα οποία μεγαλώνουν, θέλουμε να ξέρουμε σε ποιο περιβάλλον αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιή»

Αρχικά στη σημερινή δήλωσή του ο κος Μπαρού δήλωσε ότι: «είναι γνωστός ο ρόλος που παίζουν μερικοί στο χώρο της δημοσιογραφίας. Απομονώνουν συνήθως μία φράση και από κει και μετά επί της ουσίας, δεν ασχολείται κανένας» (παρότι παντού έπαιξε και Video με ολόκληρη την τοποθέτησή του), προσθέτοντας λίγο αργότερα όμως: «Εδώ είμαστε Χριστιανικό κράτος. Έχουμε παραδόσεις, ήθη και έθιμαΔεν θα αλλάξει η ζωή μας ντε και καλά για να προσαρμοστούμε».

Εντωμεταξύ, καμία αντίδραση για το θέμα δεν υπήρξε από το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη  Κωστούρο, ο οποίος προτίμησε να αφήσει μέχρι στιγμής ασχολίαστη την τοποθέτηση του αντιδημάρχου, παρότι πρόκειται για ένα θέμα που απασχόλησε το Πανελλήνιο, με δεκάδες δημοσιεύματα και αναφορές σε μεγάλα και μικρά Μέσα Ενημέρωσης

Τελικά όμως τρώνε σκύλους οι Μουσουλμάνοι, όπως ισχυρίζεται ο κος Μπαρού ή όχι;

Από έρευνα στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η ισλαμική θρησκεία επιτρέπει μόνο την κατανάλωση φυτοφάγων και απαγορεύει την κατανάλωση σαρκοφάγων και όλων των ζώων που χρησιμοποιούν τα νύχια τους ή τα δόντια τους για θανάτωση άλλων ζωών. Μην τους μπερδεύουμε με άλλους λαούς που τρώνε κρέας σκύλου, όπως οι Κινέζοι για παράδειγμα.

Αναφέρεται σε δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα  με τίτλο «Το Ιράν απαγορεύει στους ιδιοκτήτες σκύλων να τους βγάζουν βόλτα γιατί θεωρούνται… ακάθαρτοι από το Ισλάμ! – Πώς συνδέεται η μουσουλμανική θρησκεία με την απέχθεια για τα σκυλιά»: 

Οι σκύλοι θεωρούνται «ακάθαρτοι» από τις ισλαμικές Αρχές της χώρας, που βλέπουν επίσης τους ιδιοκτήτες σκύλων ως σύμβολα των φιλοδυτικών πρακτικών του παλαιού μοναρχικού καθεστώτος.

Αναζητώντας άλλες πηγές για το ίδιο θέμα εντοπίσαμε στο d1.islamhouse.com το εξής απόσπασμα:

«Σύμφωνα με τους αυθεντικούς λόγους του Προφήτη (Αχαντίθ – Ahadith) που εξιστορούνται στα «Sahih Bukhari» και «Sahih Muslim», συμπεριλαμβανομένου του λόγου του (hadith) που αναφέρεται από τον Ίμπν ‘Αμπάς στο «Sahih Muslim», το Βιβλίο του κυνηγιού και της σφαγής, Hadith αρ. 4752 και Sunan Ibn-ΙMajah κεφάλαιο 13, Hadith αρ. 3232 – 3234, ο Προφήτης (Το Έλεος Του Αλλάχ και ειρήνη σ’ αυτόν) απαγόρευσε την κατανάλωση των:
Άγριων ζώων με κυνόδοντες, δηλαδή την κατανάλωση του κρέατος σαρκοφάγων ζώων. Αυτά είναι τα ζώα που ανήκουν στην οικογένεια της γάτας, όπως το λιοντάρι, η τίγρης, οι γάτες, τα σκυλιά, οι λύκοι, οι ύαινες κλπ.»

Συνεχίζοντας την αναζήτηση διαβάζουμε στο «Κουτί της Πανδώρας» ότι

όχι μόνο απαγορεύει το Κοράνι να σφάζεται και να τρώγεται ο σκύλος, αλλά επιτρέπει στον μουσουλμάνο να τον ταΐζει με το κρέας που έχει σφάξει σύμφωνα με το ισλαμικό νόμο «Χαλάλ».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι:

«Για όσους δεν γνωρίζουν οι Πακιστανοί είναι μουσουλμάνοι και στο Ισλάμ απαγορεύεται το σφάξιμο όλων των σαρκοφάγων ζώων και όλων των ζώων που χρησιμοποιούν τα νύχια τους ή τα δόντια τους για θανάτωση άλλων ζωών. Τα ζώα που επιτρέπεται να τρώει ο μουσουλμάνος σύμφωνα με το Κοράνι και το ισλαμικό νόμο είναι το αρνί, το κατσίκι, η αγελάδα, η καμήλα και το κοτόπουλο και το κουνέλι …απαγορεύει βέβαια το χοιρινό κρέας».

Επίσης βλέπουμε στα «Ελληνικά Hoaxes» ότι μία είδηση που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο πως

«Μετανάστες σούβλισαν σκύλο στη Χίο» – Καταρρίπτεται»

Αντιθέτως, εντυπωσιακό είναι δημοσίευμα του In.gr 
που αναφέρει ότι:

«σύμφωνα με τις καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης SOS Chats Noiraigue, αρκετά χριστουγεννιάτικα τραπέζια στην Ελβετία περιλαμβάνουν και κρέας γάτας που μαγειρεύεται συχνά κατά τον ίδιο τρόπο όπως τα κουνέλια, δηλαδή με λευκό κρασί και σκόρδο. Επίσης, πολλοί χρησιμοποιούν κρέας σκύλου για να παρασκευάσουν λουκάνικα, αλλά και ως βασικό συστατικό ενός τοπικού πιάτου που θεωρείται θεραπευτικό για τους ρευματισμούς! Η οργάνωση υπολογίζει πως η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη σε περίπου 240.000 Ελβετούς, ήτοι το 3% του συνολικού πληθυσμού».