ΡεπορτάζΑρχείο

Σήκωσαν θόρυβο οι καταγγελίες για το θανατηφόρο τροχαίο της Δαλαμανάρας (Vid)

Το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας έχει προκαλέσει η καταγγελία του πατέρα του 33χρονου που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/10) στη Δαλαμανάρα, όπου επίσης τραυματίστηκε θανάσιμα και ο 18χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου.

Το θέμα έπαιξε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών Star και Open, ενώ η συνέντευξη προβλήθηκε μεταξύ άλλων στο protothema.gr, στο aftodioikisi.gr και αλλού.

Ο πατέρας του οδηγού σε συνέντευξή του στο anagnostis.org, έδωσε την δική του εκδοχή για το πως έγιναν τα πράγματα, η οποία διαφέρει από αυτή της αστυνομίας. Όπως εκτιμά ο ίδιος, η αιτία του δυστυχήματος ήταν το χτύπημα που δέχθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του από το περιπολικό της ΟΠΚΕ.

Η προανάκριση για το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη όπως επίσης και η Ε.Δ.Ε. που έχει διαταχθεί για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Τροχαίο Δαλαμανάρα

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να εξακριβωθεί ποιος πραγματικά ήταν ο ρόλος του περιπολικού που εμπλέκεται στην σύγκρουση. 

Απο την πλευρά της η αστυνομία κρατά στάση αναμονής όσο διαρκεί η προανάκριση, ενώ είχε ανακοινώσει τα εξής τη μέρα του δυστυχήματος:

«Σήμερα (26.10.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 5ο  χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άργους – Ναυπλίου, Ι.Χ. επιβατικό όχημα που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε 18χρονος ημεδαπός, αρχικά εξετράπη αριστερά της πορείας του, προσέκρουσε σε εν στάση εβρισκόμενο περιπολικό όχημα της Δ.Α. Αργολίδας, προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές, συνέχισε την πορεία του και ακολούθως εξετράπη δεξιά, προσκρούοντας σε σταθερό αντικείμενο (τσιμεντένιο στύλο), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 33χρονου και του 18χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους- Μυκηνών».

Τροχαίο Δαλαμανάρα

Η οικογένεια του νεκρού οδηγού Αλέξανδρου Δημητρόπουλου έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου παραθέτοντας ότι στοιχεία έχει στην διάθεσή της που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα έχουν ζητήσει να ανοιχθούν οι διαλόγοι των αστυνομικών από τους ασυρμάτους.