ΡεπορτάζΑρχείο

Τι απαντά η αστυνομία για το τροχαίο με τους δύο νεκρούς στη Δαλαμανάρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες κάτω υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε το τραγικό συμβάν στη Δαλαμανάρα τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων, ενός 33χρονου Ρομά από τη Νέα Κίο και ενός 18χρονου από το Άργος.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να εξακριβωθεί ποιος πραγματικά ήταν ο ρόλος του περιπολικού που εμπλέκεται στην σύγκρουση. Ο πατέρας του 33χρονου μίλησε στο anagnostis, περιγράφοντας από την δική του πλευρά το περιστατικό. Όπως εκτιμά ο ίδιος, η αιτία του δυστυχήματος ήταν το χτύπημα που δέχθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του από το περιπολικό.

Τροχαίο Δαλαμανάρα

Στάση αναμονής από την αστυνομία

Απο την πλευρά της η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος σε ανάλογες περιπτώσεις, έχει διαταχθεί και Ε.Δ.Ε. κατά των αστυνομικών του εμπλεκόμενου περιπολικού.

Ως μια πρώτη τοποθέτηση για το θέμα, η αστυνομία κατόπιν αιτήματός μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σας γνωρίζουμε ότι για το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την 26.10.2019 στην  Επαρχιακή Οδό Άργους – Ναυπλίου, εκδόθηκε την ίδια μέρα από την Υπηρεσία μας Ενημερωτικό Δελτίο.

Ως προς τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω τροχαίο διενεργείται προανάκριση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου δεν μπορούν να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες».

Τροχαίο Δαλαμανάρα

Η αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε:

«Σήμερα (26.10.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 5ο  χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άργους – Ναυπλίου, Ι.Χ. επιβατικό όχημα που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε 18χρονος ημεδαπός, αρχικά εξετράπη αριστερά της πορείας του, προσέκρουσε σε εν στάση εβρισκόμενο περιπολικό όχημα της Δ.Α. Αργολίδας, προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές, συνέχισε την πορεία του και ακολούθως εξετράπη δεξιά, προσκρούοντας σε σταθερό αντικείμενο (τσιμεντένιο στύλο), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 33χρονου και του 18χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους- Μυκηνών».

Στον εισαγγελέα οι συγγενείς

Ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου των Ρομά Βασίλης Ζαφειρόπουλος με δηλώσεις του στο anagnostis γνωστοποίησε ότι σήμερα αυτός και η οικογένεια του νεκρού οδηγού Αλέξανδρου Δημητρόπουλου θα επισκεφθούν τον εισαγγελέα Ναυπλίου και θα τον παρακαλέσουν να ζητήσει τους διαλόγους των αστυνομικών από τους ασυρμάτους.

Παράλληλα αποκάλυψε πως και οι ίδιοι συλλέγουν στοιχεία τα οποία προτίθενται να παραθέσουν στη δικαιοσύνη με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε Επίσης:

Περιπολικό χτύπησε το αυτοκίνητο με τους δύο νεκρούς στη Δαλαμανάρα, καταγγέλλει ο πατέρας του οδηγού (Video)

– Στον εισαγγελέα για το τροχαίο με τους δύο νεκρούς στη Δαλαμανάρα (Video)