ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τον δρόμο για το ΕΣΠΑ ψάχνει το οδικό έργο Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό

Συνάντηση με τον μελετητή του οδικού έργου Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό Κ. Μιχαλόπουλο είχε σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από τον οποίον ζήτησε να ολοκληρώσει τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου.

Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης, στο μελετητικό γραφείο “ΣΥΣΤΑΣ ΕΜΕ – Κ. Μιχαλόπουλος και συνεργάτες Ε.Ε.” η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει χρήματα από το 2007, χρέος το οποίο ο Π. Νίκας δεσμεύθηκε ότι θα εξοφληθεί.

“Η δέσμευσή μου προς τον μελετητή έγινε γιατί θεωρώ απολύτως αναγκαίο να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο τωρινό ΠΕΠ Πελοποννήσου (ΕΣΠΑ 2014 – 2020)” τόνισε περιφερειάρχης.

Αγώνας της Περιφέρειας να ενταχθεί στο ΠΕΠ το έργο Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό στην Αργολίδα

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο απεντάχθηκε πρόσφατα από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, αλλά από την Περιφέρεια αναζητούνται τρόποι επανένταξής του, καθώς αποτελεί κομβικό έργο για την Αργολίδα, καθώς η κατασκευή του, στην εθνική οδό Αργος – Ναύπλιο – Θέατρο Επιδαύρου – Παλαιά Επίδαυρος, διασφαλίζει τη σύνδεση Ναυπλίου – Λυγουριού και συντομεύει τη διαδρομή προς το Πόρτο Χέλι.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης επανέλαβε την πρόθεσή του να ενταχθεί στο τρέχον ΠΕΠ και το έργο σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου Α7 με το Ναύπλιο και το Άργος.