ΚοινωνίαΑρχείο

Στο διάβα για την Αργολίδα η «Βικτώρια» – Καταιγίδες, χαλάζι και λασποβροχή

Στο διάβα του προς ανατολάς είναι η «Βικτώρια» που αυτή την στιγμή πλήττει κυρίως την Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, που είναι και η κρίσιμη μέρα για τη Αργολίδα, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά.

Σε ότι αφορά την Ανατολική Πελοπόννησο η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Βικτώρια κακοκαιρία

Το βαρομετρικό χαμηλό που φέρνει την κακοκαιρία «Βικτώρια» προκαλεί ήδη στο Ιόνιο θυελλώδεις νοτιάδες, η έντασή των οποίων σήμερα θα φθάσει τοπικά και τα 9 μποφόρ. Ωστόσο για την περιοχή της Αργολίδας δεν έχει εκδοθεί κάποιο απαγορευτικό προς το παρόν από το λιμεναρχείο και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί, καθώς η ένταση των ανέμων προβλέπεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Τα φαινόμενα από τις νυχτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία λασποβροχής.

Φώτο: Θάνος Κομνηνός.