ΕκδηλώσειςΑρχείο

Το Φουγάρο βάζει μικρούς και μεγάλους σε ένα μπλε μονοπάτι

Μια μοναδική έκθεση σύγχρονης τέχνης πανελλαδικά περιμένει το κοινό για να την απολαύσει στο Φουγάρο. Πρόκειται για την έκθεση “Black & Blue” την οποία επιμελείται και στήνει μέσα σε 7 διαφορετικούς χώρους του “Φουγάρου”, η εικαστικός – συλλέκτρια και ιδρύτρια του Φουγάρου Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου.

Η “Black & Blue” είναι η πρώτη μεγάλη παρουσίαση της FKP Collection στο Ναύπλιο, και περιλαμβάνει έργα 75 καλλιτεχνών.

Black & Blue: Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο “Φουγάρο”

Σ’ ένα πρωτότυπο και σπάνιο εγχείρημα, η εικαστικός σταχυολογεί ζωγραφικούς πίνακες, σχέδια, χαρακτικά, γλυπτά, φωτογραφία και κατασκευές, από το μικροσύμπαν της συλλογής της, συνθέτοντας με αυτά ένα νέο και μεγαλύτερο έργο υπό μορφήν έκθεσης. Η έκθεση-εγκατάσταση, εκτυλίσσεται ταυτόχρονα στα Αίθρια, τη GALLERY, το STORE, το BLUE2, το CAFÉ BISTROT, τη LIBRARY5 και το SPACE 9. Κάθε ένας από τους χώρους αυτούς παρουσιάζει μια αυτοτελή έκθεση όπου τα έργα συνδιαλέγονται μεταξύ τους και τον κάθε χώρο χωριστά.

Στα πλαίσια της έκθεσης το Φουγάρο μας συστήνει δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Black & Blue: Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο “Φουγάρο”

1. Εικαστικό εργαστήριο σύγχρονης τέχνης “Μπλε Μονοπάτι”

Με το άνοιγμα της έκθεσης BLACK & BLUE στο “Φουγάρο” στο Ναύπλιο, ανοίγεται στο κοινό ένα μικροσύμπαν που περιλαμβάνει καλλιτέχνες ορόσημα της σύγχρονης τέχνης, οι οποίοι μέσα από το έργο τους έχουν διαμορφώσει την σύγχρονη εικαστική σκηνή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημιουργείται μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τις ιδέες και τις καλλιτεχνικές πρακτικές των καλλιτεχνών της FKPCollection, εξετάζοντας τους έναν προς έναν, ανακαλύπτοντας τις μεθόδους τους, τα αισθητικά στοιχεία που τους συνδέουν καθώς επίσης και τα νοηματικά περάσματα των έργων της έκθεσης.

Θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι που διατρέχει το κάθε έργο ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί, κατανοώντας ή και μαθαίνοντας πως μπορούμε να βιώσουμε ένα σύγχρονο περιβάλλον τέχνης.

Στόχος προγράμματος

Δίνεται η ευκαιρία να μελετηθούν έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας εκ του σύνεγγυς, δίνοντας έμφαση στον βιωματικό χαρακτήρα της τέχνης.

Ερχόμενοι σε επαφή με μία τέτοιου είδους μελέτη επί των έργων, μαθαίνουμε πώς να κοιτάμε ένα έργο τέχνης ή τι μπορεί να συμβολίζει η διαδικασία κατασκευής του. Μαθαίνουμε να διαβάζουμε τους συσχετισμούς μεταξύ των έργων μέσα στην ιστορία, κατανοώντας ένα διαφορετικό σύστημα επικοινωνίας.

Διάρκεια: 1.20’

Εμψυχωτής: Δημήτρης Παπαχρήστος, εικαστικός

Black & Blue: Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο “Φουγάρο”

2. Μία μπλε ώρα μαζί! Παιχνίδι συνεργασίας | κινητικός αυτοσχεδιασμός | χορός & κίνηση

Αν η έκθεση είχε ήχους ή μουσικές ποιοι ήχοι/ποιες μουσικές θα ήταν; Με ηχητικά μουσικά ερεθίσματα κάνουμε κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και παγωμένες εικόνες με ελαστικά υφάσματα. Εμπλεκόμαστε στους διαλόγους της έκθεσης, με όρους συναισθηματικούς και εκφράζουμε ό,τι αυτή μας προκαλεί, με ένα ιδιαίτερο αισθητηριακό αντικείμενο- τον ολόσωμο ελαστικό σάκο.

Διάρκεια: 60’

Εμψυχωτής: Ρίτα Ζηκίδου, θεατροπαιδαγωγός

Πληροφορίες & συμμετοχές:
6941601388
2752047370, 6940295418
[email protected]