ΚοινωνίαΑρχείο

Πόσο έτοιμη είναι η Αργολίδα να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας συγκάλεσε χθες ο Γιάννης Μαλτέζος, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Αργολίδας, Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας , εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Λιμεναρχείου, του ΜΟΡΕΑ, του Δασαρχείου, του Ε.Ε. Σταυρού και εθελοντικών ομάδων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν ληφθεί από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα στον τομέα αρμοδιότητάς του ενόψει του φετινού χειμώνα.

Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας: «Οι συνεδριάσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα σε κρίσιμες στιγμές. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι έρμαιο των φυσικών καταστροφών. Στόχος είναι να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση για επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, να παρεμβαίνουμε άμεσα και έγκαιρα ώστε να μην εκτίθενται οι περιοχές του νομού μας στους κινδύνους των φυσικών καταστροφών. Η Περιφέρεια οφείλει να μεριμνά πρώτα για τις ζωές και την υγεία των πολιτών και ύστερα για την προστασία της περιουσίας τους».